Wil jij dubbel glas installeren?

Wil jij graag dubbel glas in de ramen van jouw woning? In veel gevallen kun je dit prima zelf regelen! Soms menen mensen dat het noodzakelijk is om hiervoor een specialist in te schakelen, maar met de materialen en instructies van glasgigant pak je deze klus gewoon zelf aan! Je bestelt bij hen de hoeveelheid dubbel glas die je nodig hebt en je krijgt dit op maat geleverd. Daarnaast kun je ook de benodigde materialen bij hen bestellen, zoals glaslatten, lijm en gereedschap. Wil jij je ruiten vervangen? Dan moet je dus zeker eens een kijkje nemen op de website van glasgigant!

Verbeter je woning met dubbel glas

Er zijn verschillende manieren waarop jij je woning kunt verbeteren, je woonlasten kunt verlagen of je wooncomfort kunt verhogen. Heb je nu nog enkele ruiten in de ramen, dan bereik je alle drie de hiervoor genoemde zaken eenvoudig door in ieder raam dubbel glas te plaatsen! Hoe dikker de beglazing is, hoe:

  • meer geluid er wordt tegengehouden
  • meer warmte er binnenshuis blijft
  • meer koud buiten gehouden wordt
  • minder energie je verbruikt

Woon jij aan een drukke straat of in een woonwijk met veel kinderen? Dan kan het best zijn dat je overlast ervaart van de geluiden die van buiten jouw huis binnenkomen. Het is lastig om al het geluid te weren, maar als jij jouw enkele beglazing vervangt door dubbel glas, dan zet je al een heel goede stap in de juiste richting! Je zult dan een stuk minder geluidsoverlast ervaren door de betere isolatie! En dat niet alleen, je nieuwe ramen isoleren niet alleen beter geluid, maar ook warmte en kou. Dat betekent dat het in de winter minder snel koud wordt binnen, waardoor je verwarming minder hard hoeft te werken. Dat maakt het niet alleen veel aangenamer in huis, je verbruikt op die manier ook een stuk minder gas. En dat zul je merken in je energieverbruik! Ook daarom is het plaatsen van dubbel glas dus een uitstekend idee!

Verschillende glassoorten

Doordat je energieverbruik lager wordt, wordt je energierekening ook lager. Dat betekent dat je de kosten van het plaatsen van dubbel glas vanzelf terugverdient door je lagere energiekosten! Zo heb je dus meer wooncomfort, terwijl het je op de lange termijn eigenlijk niets kost. Bovendien draag je op deze manier ook nog een steentje bij aan een beter milieu. Hoe lager je energieverbruik, hoe beter het voor het milieu is! Wil jij dubbel glas gaan plaatsen, dan is het goed om te weten dat je bij glasgigant kunt kiezen uit verschillende varianten. Zo hebben zij soorten die extra geluidswerend zijn of die juist zonwerend zijn, zodat de zon niet zo krachtig jouw woning binnen kan komen. Of je kiest voor een brandwerende variant. Woon jij in een monumentaal pand? Dan worden er vaak bepaalde eisen aan de ramen gesteld. Speciaal daarvoor biedt glasgigant monumentenglas, met een moderne, klassieke of ambachtelijke uitstraling. Als jij graag dubbel glas wilt hebben in huis, dan kun je bij deze zaak dus altijd wel een variant vinden die perfect bij jouw woning en jouw wensen past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *