Welke schroef kies ik?

Schroeven

Ben jij bekend met schroeven en de voor -en nadelen ervan? Weet jij welke schroef je moet gebruiken voor jouw klus? Er zijn veel verschillende varianten op het gebied van schroeven. Opvallend zijn ze niet maar achter elke schroef gaat en technisch proces schuil. In dit artikel schrijven we meer over houtschroeven.

Houtschroeven

Wil je houten delen met elkaar verbinden? Plaatjes op hout vestigen? Of hang- en sluitwerk bevestigen? Dan heb je houtschroeven nodig. Veel houtschroeven hebben een boorpunt en een zelfsnijdend schroefdraad. Deze elementen zijn helemaal aan de eigenschappen van hout aangepast.

Soorten

Houtschroeven zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er schroeven met verschillende koppen zoals een platkop, bolkop en lenskop. Dit met als reden dat je elke schroef op een andere klus kunt toepassen. Elke schoefkop heeft zijn eigen voordelen en nadelen met betrekking tot afwerking, kracht en functionaliteit.

Welke schroeven behoren tot houtschroeven?

Er zijn bekende en minder bekende soorten schroeven die onder de naam vallen. Spaanplaatschroeven, vlonderschroeven, kozijnschroeven en stelschroeven behoren tot de categorie houtschroeven.

Welke moet jij gebruiken?

Bedenk eerst in wat voor een soort hout jij wil schroeven. Is dit in hardhout of misschien wel steigerhout? Voordat je schroeven gaat kopen is het verstandig om je eerst nog te verdiepen in welk soort schroef goed is voor jou klus! Zo wordt er bij hardhout aangeraden schroeven van roestvast staal te gebruiken. Wanneer je een steigehrhout meubel wil maken moet je voor een geharde en sterke schroef kiezen. Wees je ervan bewust dat elke schroef zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *