Wanneer je iets wilt maken voor in huis kun je hier misschien het beste triplex platen voor gebruiken. Het voordeel van triplex is namelijk dat het bestaat uit drie lagen waardoor het veelzijdig gebruikt kan worden. Wat je ook vaak ziet is dat de buitenste twee lagen worden gemaakt van naaldbomen. De middelste laag wilt nog wel eens verschillen. Dit komt omdat je het dan op andere plekken kunt gebruiken. Wanneer je namelijk meubels gaat maken dan heb je niet perse extra stevigheid nodig dus kan er een goedkoper stuk hout worden gebruiken, maar wanneer je een huis gaat bouwen of schuur dan is stevigheid zeer belangrijk. Dan zul je zien dat er een stuk kwaliteit hout wordt gebruikt.

In de bouwsector

Je ziet ook dat triplex platen in de bouwsector worden gebruikt en zelfs op meerdere plekken. Denk bijvoorbeeld aan deuren of gevelwerk. Hier is triplex namelijk meer dan geschikt voor. Ook worden er dingen zoals betonbekisting van gemaakt. Dit kan omdat triplex dus heel erg sterk is.

Triplex platen

In de huis, tuin en keuken

Als particulier kun je ook prima gebruik maken van triplex platen. Zo kun je dit eigenlijk overal wel in en rondom het huis gebruiken. Neem bijvoorbeeld je keukenkastjes of normale kasten. Verder zou je het ook in een camper kunnen gebruiken om dingen te repareren of te vernieuwen. Omdat triplex dus zo veelzijdig en ook nog eens sterk is het dus een van de beste materialen om iets van te maken zowel binnen als buiten. Een ander voordeel wat je hebt met triplex is dat het eigenlijk niet krom kan trekken. Dit komt omdat er dus 3 stukken hout met elkaar zitten verlijmd waardoor het dus onmogelijk wordt om dit te laten krom trekken. Het heeft dan steun aan zichzelf.