Wat beveiligingstechniek voor jouw bedrijf kan doen

Duurzamebouwvrouw Batenburg

Beveiligingstechniek

Lees hier over beveiligingstechniek w.o. brandbeveiliging. In de handel is veel te verkrijgen om een pand te beveiligen, en de prijs- en kwaliteitsverschillen zijn enorm. Vooral in de industrie kun je de goedkoopste beter in de winkel laten liggen, maar hoe zit dat bij de particulier?

Voorkom ten alle tijde loos alarm

Omtrent goedkope brandbeveiliging heeft iedereen wel een idee. Wie heeft er immers geen rookmelder op een 9 volt batterij in de keuken hangen? De rookmeldertjes worden voor een lage prijs verkocht, en door woningcoöperaties gratis verstrekt. Een stap verder is een alarmsysteem van de bouwmarkt met anti-inbraak, waarop ook sensoren aangesloten kunnen worden die brand en rook signaleren. Het zijn doe-het-zelf pakketjes, je kan het zelf installeren en afstellen, voor enkele honderden euro’s heb je al een alarmsysteem. Ondanks dat de pakketjes er leuk uitzien is het beter om er niet aan te beginnen. Het alarm is onbetrouwbaar, en funest is loos alarm. Het is één, hooguit twee keer loos alarm, en niemand reageert nog op het alarm. Een onbetrouwbaar alarm heeft dus geen functie.

Bron: https://batenburg.nl/

De betere alarmtechniek laten installeren en afstellen

Er zijn bedrijven die alarmsystemen verkopen en installeren. In een tekst zoals dit is een prijsopgave niet mogelijk, want een anti-inbraak voor een appartement is fors goedkoper dan een totaal voor een woning met een bedrijf. Maar evenals doe-het-zelf pakketjes lijkt het allemaal op elkaar. In de gang komt een kastje, en dat is het alarm. Het kastje is verbonden met sensoren, dat kan een bewegingsmelder zijn en een rookmelder, en zodra er iets fout gaat stuurt het kastje een signaal naar een app. Je verneemt dus op de smartphone dat er alarm is. Veel van dit soort alarmen zijn uit te breiden. Er kunnen sensoren bij wat water kan signaleren, op afstand verneem je van een overstroming, en ook kan het kastje een signaal sturen naar een meldkamer. Het is al bekend dat het betrouwbaar moet zijn, en het advies is dan ook om het door een monteur te laten installeren en af te laten stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *