De overbrugging van een hoogteverschil kan soms een enorme uitdaging zijn, of zelfs onmogelijk. Om dit mogelijk te maken of een stuk eenvoudiger, zijn oprijplaten in het leven geroepen. Een oprijplaat is dus best een brede term, omdat dit hulpmiddel zeer divers kan worden ingezet.

Toepassing oprijplaten

Denk bijvoorbeeld eens aan ouderen die met hun hulpmiddel een voertuig willen betreden, zoals bijvoorbeeld met hun rollator, scootmobiel of rolstoel. Zonder oprijplaat is dit een stuk lastiger.

Oprijplaten zijn van belang in bepaalde gebouwen zodat iedereen zichzelf kan voortbewegen binnen het gebouw en het betreden kan. Sommige opstapjes zijn gewoonweg niet te overbruggen zonder oprijplaten voor mensen met een beperking. In de zorg worden ze ook veelvuldig in gebruik genomen.

Ook bedrijven die bijvoorbeeld voertuigen vervoeren of mensen die motors of scooters in hun aanhangwagen willen plaatsen, maken gebruik van oprijplaten. Of wat denk je van bouwbedrijven die bepaalde zware hulpmiddelen moeten vervoeren om hun werk goed te kunnen uitvoeren? Het komt erop neer dat ze vrijwel onmisbaar zijn in onze samenleving. Een oprijplaat kopen is essentieel in vele sectoren voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

oprijplaat kopen

Diverse soorten oprijplaten

Voor diverse doeleinden zijn er diverse soorten oprijplaten vereist. Wanneer je van plan bent om een oprijplaat te kopen, is het goed om te bepalen van welk materiaal de oprijplaat moet zijn gemaakt. Het ene materiaal is steviger dan de andere en het laatste wat je wilt, is natuurlijk een ongeluk.

Oprijplaten zijn verkrijgbaar in o.a. aluminium, metaal, pvc of kunststof.

Aluminium of metaal

Wanneer je oprijplaten vaak moet verplaatsen is aluminium een ideale keuze, omdat het erg licht van gewicht is. Dit maakt het zeer dynamisch inzetbaar. Aluminium oprijplaten zijn ook op maat te maken, wat nog een bijkomend voordeel is.

Pvc

Een oprijplaat gefabriceerd van pvc wordt vaak ingezet wanneer men goederen moet laden en/of lossen met bijvoorbeeld een steekwagen. Pvc oprijplaten zijn ook een mobiele uitkomst om hoogtes te overbruggen en ideaal voor snelle implementatie.

Kunststof

Om toegang te verlenen tot bepaalde gebouwen of ruimtes worden meestal kunststof oprijplaten gebruikt. Ook deze zijn erg licht, maar ze zijn ook nog eens goedkoop om te produceren. Dit betekent dat ze ook voor de consument goedkoop zijn om aan te schaffen. Ze slijten ook nauwelijks, wat ze zeer duurzaam maakt.