Een wandcloset is een wc maar dan voor handig voor wanneer je een kleine ruimte hebt om te vullen. Deze hangt aan de muur en het waterreservoir zit ingebouwd in de wand, waardoor je al snel veel ruimte bespaard. Een staand toilet neemt veel meer ruimte in beslag doordat het waterreservoir daar niet in de wand gebouwd zit. Bij een wandcloset is het dus ook nog mogelijk om een ander badkamermeubel te plaatsen als je dat zou willen.

Voordelen 

Wanneer je een hangtoilet aanschaft scheelt dat veel met schoonmaken. Bij een staand toilet verzamelt er zich vuil bij de poot van de wc pot en dat voorkom je bij een hangtoilet. Met simpel een natte doek en een sopje kun je het onder de wc pot prima onderhouden. 

In een badkamer staat een hangtoilet ook veel luxueuzer dan een traditioneel staand toilet.

Daarnaast is het installeren van dit toilet vele malen simpeler. De afvoer gaat niet door de vloer, dus je hoeft er geen tegels voor open te breken. Dan het laatste voordeel is dat de doorspoelbak verwerkt is in de muur. Je kunt deze makkelijker schoonhouden. Er zit vaak stof achter en dit kun je beter onderhouden wanneer de doorspoelbak in de wand zit.