Op het moment dat je besluit om een tweedehands autohoogwerker kopen dan zijn hier vele mogelijkheden voor. Een autohoogwerker kan je op vele locaties fysiek aanschaffen, maar tevens op het internet zijn hier websites voor te vinden om de aangeboden autohoogwerkers te vergelijken net zoals je doet met tweedehands auto’s. Op deze manier kan je je wensen en budget instellen en bekijken wat er mogelijk is voor je persoonlijke situatie. Er zijn veel verschillende soorten hoogwerkers te koop zowel nieuws als tweedehands.

Kies je voor een autohoogwerker of een normale hoogwerker

Een autohoogwerker wordt vooral gebruikt als je op grote hoogte moet werken. De hydraulische telescooparm kan je makkelijk uitschuiven tot de hoogte die je nodig hebt. Doordat je de arm kan uit en inschuiven neemt deze uiteindelijk niet zoveel plek in op de vrachtwagen. Op deze manier kan je goed in de hoogte werken. De naam hoogwerker staat voor iedere machine die je laat werken op een veilige manier in de hoogte. Ze worden vooral ingezet binnen de bouw en industrie, maar tevens gebruikt de brandweer ze. Bij de brandweer worden de namen autoladder en hoogwerker gebruikt. Een autohoogwerker wordt met name gebruikt als je in een korte tijd op veel plekken in de hoogte moet werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het onderhoud van bovengrondse leidingen, lichtmasten of het snoeien van bomen. Zoals je kan zien hangt het vooral af van het soort werkzaamheden wat je uitvoert welke soort hoogwerker het meest geschikt is voor je bedrijf.

Wat is een hoogwerker eigenlijk precies

Door de hydraulische arm kan je deze op meerdere manieren scharnieren en besluiten om bijvoorbeeld aan het einde een bak of platform bevestigen. Hoogwerkers hebben verschillende soorten aandrijvingen, dit kan een accu zijn, een elektromotor of een gasmotor. Sommige hoogwerkers worden aangedreven door elektriciteit of gas of er is een combinatie aanwezig van een accu en dieselmotor. Zeker de laatste jaren zijn hoogwerkers populairder geworden, aangezien het verboden is om op bepaalde hoogtes met ladders te werken. Om deze reden hebben bijvoorbeeld glazenwassers steeds vaker de beschikking over een hoogwerker zodat ze ramen op grote hoogte makkelijk kunnen schoonmaken. De vormen van hoogwerkers die er bestaan met een hefmechanisme zijn een schaarhoogwerker, een spinhoogwerker, een knikarmhoogwerker en een telescoophoogwerker. Als je een variant zoekt met een mobiel platform dan zijn er een vrachtwagenhoogwerker, rupshoogwerker of autohoogwerker beschikbaar.