Waar gebruik je een glazen schuifwand?

Een glazen schuifwand wordt niet zo vaak door mensen in hun woning toegepast en dat is jammer. Het is een product dat je op heel veel manieren kunt gebruiken en dat jou veel voordelen kan bieden. We willen jou hier graag meer vertellen over de mogelijkheden die je hebt met een glazen schuifwand en de voordelen waar je van profiteert als je hier gebruik van maakt. Ook vertellen we je graag meer over onze favoriete leverancier op dit gebied: terrasbeglazingopmaat.nl! Zij kunnen deze schuifwanden helemaal op maat voor jou maken, zodat ze perfect passen!

Een glazen schuifwand in huis

Er zijn verschillende plekken in je woning waar je gebruik zou kunnen van een wand van glas. Je kunt een glazen schuifwand bijvoorbeeld laten plaatsen als deur naar jouw terras. Het voordeel hiervan is dat je hiermee veel licht in huis haalt en dat je een mooi uitzicht creëert vanuit jouw woning naar je terras en je tuin. Je verbindt deze als het ware met elkaar, waardoor je meer met de seizoenen mee gaat leven. Je zou het kunnen zien als een alternatief voor een serre. Daarnaast is een glazen schuifwand ook ideaal om ruimtes in je woning op te delen. De laatste decennia is het de gewoonte geworden om steeds grotere ruimtes in huis te maken, de kamer, eetkamer en keuken vormen bijvoorbeeld vaak één geheel. Dit kan nadelen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld al snel last van de geluiden die anderen maken en heb je meer stookkosten, omdat een grote ruimte verwarmen nu eenmaal langer duurt dan een kleine. Door de ruimte op te delen in aparte kleinere ruimtes, door middel van een glazen schuifwand, hoef je alleen dat deel te verwarmen waar je op dat moment zit. Ook kan ieder zo zijn eigen plekje creëren, wat in tijden van thuiswerken wel prettig is. Door het glas verlies je bovendien het gevoel van ruimtelijkheid niet!

Op maat gemaakt

Tot slot kun je een glazen schuifwand ook heel goed gebruiken in combinatie met een veranda. Je kunt de open kanten van de veranda hiermee afsluiten, zodat je er ook op koudere dagen aangenaam kunt zitten. Is het mooi weer, dan schuif je de wand open en geniet je van de frisse lucht! Er zijn dus verschillende manieren waarop je schuifwanden van glas in kunt zetten:

  • als deur naar je terras en om meer licht te creëren in huis
  • om grote ruimtes op te delen in kleinere, zonder het gevoel van ruimtelijkheid te verliezen
  • als afsluiting van je veranda

Wil je een glazen schuifwand bij jou thuis laten plaatsen, of misschien wel meerdere? Neem dan contact op met terrasbeglazingopmaat! Zij leveren altijd maatwerk. Dat betekent niet alleen dat zij ervoor zorgen dat de afmetingen precies kloppen, maar zij kunnen ook de bovenrail en de schuifwagen in een kleur naar wens leveren, zodat het precies aansluit bij de stijl van jouw woning. Hun schuifwanden zijn bovendien voorzien van dik gehard veiligheidsglas, zodat je zeker weet dat inbreken lastig is, dat het glas niet zomaar breekt en dat de isolatie op orde is. Voor een glazen schuifwand op maat kies je dus voor terrasbeglazingopmaat.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *