Wanneer je lakverf voor binnen gaat kiezen heb je de keuze uit allerlei verschillende soorten en merken. Wanneer je binnenhuis gaat lakken raad ik aan om lakverf op waterbasis te nemen. Lakverf op waterbasis heeft namelijk een aantal handige voordelen voor binnen. In dit artikel neem ik een aantal van deze voordelen met je door.

De geur

Om te beginnen is het niet fijn wanneer je hele woning naar verf gaat ruiken. Het voordeel van lakverf op waterbasis is dat ze een stuk minder geur hebben. Het wordt dan ook wel geurloze lakverf genoemd. Het geeft een schonere en frissere lucht in de woning.

Snel droog

Lakken en verven kost al enorm veel tijd en daarom is het fijn dat de lakverf op waterbasis relatief snel droogt. De droogtijd bedraagt namelijk slechts vier tot zes uur, wat betekent dat je dezelfde dag nog een tweede lag zou kunnen aanbrengen.

Blijvend mooi

De lakverven op waterbasis drogen niet allen snel, maar ze blijven ook enorm lang heel mooi. Het kleurbehoud van de lakverven op waterbasis is enorm lang en hierdoor kan je lang genieten van de krachtige kleuren.

Soorten

Je hebt ook nog eens de keuze uit verschillende lakverven op waterbasis. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor glansgraden, zoals zijdeglans of hoogglans. En het voordeel van deze verschillende soorten is dat ze allemaal voor langdurige bescherming zorgen voor jarenlang.

Zoek je nou ook nog goede lakverf op waterbasis? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar Sigma s2u Nova Satin of naar Sigma s2u Nova Matt. Dit zijn namelijk twee lakverven die bekend staan om hun goede kwaliteit en door veel mensen worden aangeraden!