Vijf zaken waar je op moet letten bij het aanleggen van een zwembad

Een zwembad in je tuin, wie wil dat nou niet? Elke dag beginnen met een frisse duik, of na een lange werkdag juist ontspannen aan de waterkant, het is de droom van menigeen. Maar om zorgeloos te kunnen genieten van je zwembad, is het belangrijk om een paar belangrijke zaken in het achterhoofd te houden. Je wil natuurlijk niet dat je na de aanleg van je bad nog met allerlei kwesties te maken krijgt. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Investeer in kwaliteit

Een zwembad aanleggen is natuurlijk iets geweldigs, maar het is belangrijk dat je een kwalitatief hoogstaand bad neemt. Wat je niet wil, is dat er snel iets mis gaat met je bad en je dus weer helemaal overnieuw kan beginnen. Investeer liever iets meer in kwaliteit, zodat je zeker weet dat je vele zomers onbekommerd van het water kan genieten. Wat het zwembad moet kosten is voor iedereen verschillend, maar we helpen je natuurlijk graag een eindje op weg.

Laat je zwembad niet in het voorjaar aanleggen
Niet dat een zwembad een echte impulsaankoop is, maar als het mooie weer begint, is het eigenlijk een beetje laat om nog een zwembad te nemen. Een zwembad ligt er immers niet binnen een paar dagen en het brengt de nodige schade mee aan je tuin. Dus wie in de lente begint met graven, heeft in de zomer nog altijd te maken met de naweeën. Daarom is het een goed idee om het bad juist in het najaar te laten aanleggen. Dan heeft de tuin de hele winter om te herstellen en kan je een duik nemen zodra het weer begint op te knappen. Bijkomend voordeel voor deze strategie, is dat het grondwater in het najaar flink lager ligt, zodat je niet eerst de hele grond moet laten droogzuigen.

Leg je bad aan in droge grond
Daarmee komen we gelijk op ons tweede punt: zorg ervoor dat je zwembad in droge grond wordt geplaatst. Bij teveel grondwater loopt de stevigheid en duurzaamheid van je bad een groot risico. Heb je veel grondwater in je tuin? Dan zal deze eerst droog getrokken moeten worden voordat er een schep in de grond gaat voor de aanleg van het bad.

Kies het juiste materiaal
Bij Aqua Optimaal leveren we zwembaden van polypropyleen. Dit materiaal blijft jarenlang in optimale staat en is relatief onderhoudsarm. Dit betekent dat je zwembad een zorgeloze bron van plezier blijft. Andere materialen kunnen in de grond langzaam maar zeker slechter worden, zodat ze je na een tijdje je bad helemaal moet vervangen, of in ieder geval dure onderhoudskosten betaalt.

Hoe moet je bad eruit zien?
Hou rekening met de grootte van je tuin en de vorm van je zwembad. Natuurlijk is groot altijd fijn, maar past het ook echt goed? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, dus neem goed de tijd om rustig uit te zoeken welk bad bij je thuissituatie past. Natuurlijk kunnen we je altijd helpen met het maken van de juiste keuze, daar zijn we voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *