Ventilatiesystemen steeds vaker uitgevoerd met Polyethyleen leidingsystemen

Polyethyleen

Een goede en betrouwbare ventilatie wordt steeds belangrijker in zowel de industriële- als de consumenten bouwprojecten. Dit omdat gezonde lucht steeds meer als een belangrijk element wordt ervaren. Bij de bepaling welk ventilatiesysteem er ingezet gaat worden, wordt er steeds vaker voor een ventilatiesysteem gekozen dat vervaardigd is uit de kunststof Polyethyleen. Dit omdat deze veel toegepaste kunststof voldoet aan de eisen van hoogwaardige ventilatiesystemen.

 Wat zijn de eigenschappen van de kunststof Polyethyleen?

De kunststof Polyethyleen wordt vaak HDPE genoemd, wat een afkorting is van High Density Polyethyleen. Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die valt binnen de groep van polyolefinen. Deze veelzijdige kunststof is te verkrijgen in plaat-, buis- en stafvorm. Daarnaast bestaan er uitgebreide programma’s in HDPE fittingen en hulpstukken voor leidingsystemen. Het temperatuurbereik van Polyethyleen ligt tussen -30°C en +80°C. Daarnaast heeft Polyethyleen een aantal unieke eigenschappen. Zo neemt het geen vocht op, is het taai en slagvast en heeft het een uitstekende elektrische isolatie.

De kunststof Polyethyleen laat zich prima bewerken

Bij de voorbereiding en installatie van het installatiesysteem is het belangrijk dat de te gebruiken materialen goed verwerkt kunnen worden. Bij het inzetten van Polyethyleen leidingsystemen is dat geen probleem. Zo is Polyethyleen uitstekend te zagen, te verspanen en laat het zich prima snijden door middel van de water- en laser snijtechniek. Polyethyleen heeft een apolair oppervlak en is daarom lastig te verlijmen. Dat is dan ook de reden dat Polyethyleen koppelingen vaak uitgevoerd worden middels een lasververbinding.

Een compleet assortiment met vele toepassingsmogelijkheden

Op de webshop vinkkunststoffen.nl is een uitgebreid assortiment Polyethyleen buizen en hulpstukken te verkrijgen waarmee complete ventilatiesystemen kunnen worden gebouwd. De Polyethyleen ventilatiebuizen hebben een zwarte kleur en zijn te verkrijgen in diameters tussen de 400 en 1400 mm. Dit buizen assortiment wordt aangevuld met vele soorten hulpstukken, zoals dakdoorvoeren, bochten, terugslagkleppen, buiseinden met rooster en regenkragen. Daarnaast is de kunststof Polyethyleen te verkrijgen in plaatvorm. Hiermee ontstaat een compleet assortiment dat zijn weg vindt in toepassingen zoals de waterbehandeling, de voedingsmiddelen industrie en apparatenbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *