Tips voor het maken van je eigen meubels

De laatste jaren zien we steeds meer dat mensen hun eigen meubels gaan maken. Dit is een creatieve en vooral goedkope manier om je eigen unieke meubels te creëren! Voordat je enthousiast aan de slag gaat, raden wij je aan om je wel even goed in te lezen. Want een meubelstuk maken doe je niet zomaar en vergt enige kennis en ervaring. Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je graag een aantal tips! Lees dus snel verder.

Inspiratie opdoen

Ten eerste is het belangrijk om de stijl te bepalen van je meubels. Doe hiervoor inspiratie op, op internet bijvoorbeeld of in magazines. Zo weet je wat je mooi vindt en wat je precies wilt. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en stijlen als het gaat om het bouwen van meubels. Tip: ontwerp je meubels in een stijl die past bij je overige interieur. Zo wordt het één mooi geheel en voorkom je dat de ruimte chaotisch wordt.

Ontwerp

Als je eenmaal in je hoofd een beeld hebt over hoe de meubels eruit moeten komen te zien, is het verstandig om een ontwerp te tekenen. Zo krijg je een duidelijker beeld over hoe het meubelstuk eruit zal komen te zien én kun je vervolgens de bijbehorende afmetingen beschrijven. Dit geeft je tijdens het bouwen zelf een goede houvast.

Benodigdheden

Na het maken van de bouwtekeningen, weet je als het goed is precies welke materialen je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een tuinbank maken van timmerpanelen of MDF platen? Dan kun je deze materialen alvast bestellen, voordat je aan de slag gaat. Denk hierbij ook aan gereedschap dat het handigst is voor deze klus. Het kan namelijk heel vervelend zijn als je er tijdens het bouwen achter komt dat je niet de juiste gereedschappen in huis hebt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *