Tips voor een gepolierde betonvloer

Bent u in het bezit van een betonvloer, maar komt u er nog niet helemaal uit wat betreft het onderhoud hiervan? Of wil je een betonvloer laten plaatsen? In onderstaand artikel bespreken we een aantal tips naar aanleiding van een gepolierde betonvloer laten realiseren.

We definiëren gepolierde betonvloeren als de mechanische en chemische verfijning van een betonoppervlak afhankelijk van het gebruik van schuurpads, druk en rotatiesnelheid. De natuurlijke betonvloer zorgt voor een mooi en duurzaam oppervlak. Dit mooie, duurzame oppervlak neemt de noodzaak weg van tegels, tapijten of elk ander oppervlak dat intensief onderhoud, het gebruik van agressieve (vervuilende) schoonmaak chemicaliën of eventuele vervanging nodig heeft. Wat is in dit geval de beste manier om een betonvloer te onderhouden? Slijtvaste vloeren van hoge kwaliteit vereisen geen uitgebreid onderhoud. Een periodieke reiniging met een dweil en milde, neutrale reinigers zijn alles wat u nodig heeft. Afhankelijk van de grootte van uw vloer en de reiniger die wordt aangebracht, zal deze voor een langere periode schoon moeten blijven.

Een naadloze laag betonvloer onderhoud is, indien correct aangebracht, altijd vlekbestendig. Toch mag u nooit vloeistoffen, met name olie, verf of een zure vloeistof, voor langere tijd op de vloer laten zitten. In tegenstelling tot traditionele vloerafwerkingen, zoals tapijt, terrazzo, marmer of vinyltegels, heeft gepolierd beton weinig onderhoud nodig. Procedures zoals waxen, sealers, shamponeren en regelmatig polijsten zijn niet nodig. Gepolierd beton resulteert in de laagste levenscycluskosten in vergelijking met andere vloeroplossingen.

Tips voor het reinigen van de vloer:

  • Gebruik neutrale pH-reinigers of een aanbevolen reiniger.
  • Reinig eventueel vocht snel om blijvende vlek problemen te voorkomen.
  • Verwijder schurende materialen zoals zand om glansverlies voor voortdurende slijtage te voorkomen.
  • Gebruik schurende geïmpregneerde pads om de glans te behouden als de vloer dof wordt. Door het oppervlak te polijsten met een met geïmpregneerde pad, ontstaat een hoogglans afwerking met uitstekende slijtage en eigenschappen en een langere levensduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *