Stuk land kopen? Doorneem deze stappen.

Als je een groot stuk land koopt dan is het van belang dat je een aantal stappen onderneemt, dit om als nieuwe eigenaar overal van de hoogte te zijn. Als je een groot stuk land koopt of gaat kopen is het belangrijk dat je weet wat je precies koopt, in dit artikel lees je een aantal stappen die aan te raden zijn om te doorlopen.

Doe een bodemtest

Per persoonlijk verschilt het natuurlijk wat de uiteindelijke bestemming gaat worden van het stuk land dat je koopt, echter is het wel aan te raden om precies uit te zoeken wat je gaat kopen. Een bodemtest laten uitvoeren zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn. Desalniettemin is het wel belangrijk om te weten of de grond die je wil kopen geen giftige stoffen bevat, of andere zwaktes waardoor je bijvoorbeeld niet op het land kunt bouwen. Door het laten uitvoeren van een bodemtest weet je wat je wel en niet met je nieuwe stuk land kunt doen.

Schaf een landmeter aan

Waarschijnlijk zul je een kaart krijgen van het land dat je wil gaan bezitten, echter kan het zijn dat een kaart niet zo specifiek is of zelfs niet meer up to date is. Omdat de natuur veranderend kan dit gebeuren, daarom is het aanschaffen van een goede landmeter een echte aanrader. De exacte maten van een landstuk kunnen goed van pas komen bij bouwprojecten of bij doorverkoop. Door een landmeting weet je beter wat je hebt gekocht. Je komt namelijk meer te weten over de bebossing en vegetatie van het stuk land dat je hebt gekocht. Op deze manier kan een betere bestemming geven aan je stuk land. Ook kan een landmeting nieuwe inzichten creëren, omdat je meer te weten komt over het bijbehorende stukje natuur en dat is natuurlijk erg leuk!