SolarEdge omvormer

Zonnepanelen zijn prachtig en vooral duurzaam. Maar voordat je de opgewekte stroom kunt gebruiken heb je een omvormer nodig. Deze zet de stroom over in 230 Volt wisselstroom. Omvormers zijn er van verschillende merken. Eén daarvan is het Amerikaanse merk SolarEdge. De SolarEdge omvormers staan bekend om de beste prestaties dankzij de Smart Energy technologie. En daarbij – ook zeker belangrijk – een goede Europese klantenservice.

Wat doet een omvormer?

Zoals hierboven aangegeven heb je een omvormer nodig om de stroom te gebruiken. De spanning die zonnepanelen levert, is in de meeste gevallen niet geschikt om meteen te gaan gebruiken. Zo zijn al je huishoudelijke apparaten gemaakt voor wisselspanning. Een gewone gloeilamp kan overigens wel prima branden op gelijkstroom, al is het wel vervelend als de fluctuaties in de lichtinval zouden doorwerken in de aangesloten apparatuur. Een omvormer – dus ook een SolarEdge omvormer – zet de gelijkstroom (die door zonnepanelen wordt geproduceerd) omzet in 230 Volt wisselstroom. 

Waarom SolarEdge?

  • Meer opbrengst uit ieder zonnepaneel
  • Geen zorgen over de werking en opbrengst van uw zonnepanelen
  • besparing op onderhoudskosten
  • Toekomstbestendig en flexibel
  • Veiliger dan andere systemen

Een SolarEdge omvormer haalt meer stroom uit de zonnepanelen. Dat doen de omvormers door ze individueel te regelen met een power- optimizer. De optimizers geven informatie door over de werking van ieder afzonderlijk zonnepaneel. Daarnaast hebben de de power- optimizers ook een beveiligingsfunctie: ze beveiligen de zonnepanelen door ze automatisch uit te schakelen als de temperaturen erg hoog worden of wanneer er kabels beschadigd zijn.

1,5 miljoen SolarEdge omvormers

Omvormers zijn in de laatste 20 jaar flink ontwikkeld. Naast de traditionele string- omvormers zijn er ook betere, veiligere omvormers op de markt gekomen. Een voorbeeld daarvan zijn de omvormers van het SolarEdge systeem. SolarEdge heeft een groot marktaandeel veroverd sinds 2006. Het heeft inmiddels al meer dan 1,5 miljoen omvormers geleverd en is actief in 100 landen. Ook in Nederland worden de omvormers van dit Amerikaanse merk veelal verkocht.

3 modellen omvormers

SolarEdge heeft omvormers in 3 modellen: 

  • 3-fase omvormer, 
  • 1-fase omvormer met HD-Wave technologie 
  • 1-fase omvormer inclusief EV-oplader. 

Om de opbrengst per zonnepaneel te verhogen is elk apparaat ontwikkeld om te kunnen werken met power optimizers. Bovendien leveren ze ook superieur rendement en zijn ze vooral geschikt voor gebruik in residentiële systemen.

Groot voordeel: monitoring op afstand

Eén van de grote voordelen van SolarEdge omvormers is de monitoring op afstand. Via een app kun je zo bijvoorbeeld contact maken met je omvormer. Je kunt het op die manier instellen maar ook beheren. Combineer je de omvormer met een power optimizer? Dan kun je ook nog eens elk zonnepaneel apart monitoren.

Rendement verhogen met zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is dus hoog, zeker met de omvormers van SolarEdge. Bovendien profiteer je ook nog eens van lagere energiekosten. Om het financieel nog aantrekkelijker te maken kun je profiteren van een BTW teruggave op de aanschafkosten. Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wil je nog meer uit je zonne-energie halen is het ook goed om de panelen te blijven onderhouden. Zeker in de herfst wanneer de bladeren de panelen kunnen bedekken en daardoor minder zon kan doorlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *