Live chat service zou in deze sector een toegevoegde waarde zijn. In deze branche zijn de orderwaardes relatief hoog. Vandaar willen klanten vaak graag duidelijkheid over de verschillende diensten/producten. Doormiddel van een live chat service kunnen klanten 72 uur per week contact opnemen. Klanten kunnen contact opnemen over alles wat over het desbetreffende bedrijf gaat. 

De live chat service is een dusdanige toegevoegde waarde, omdat het desbetreffende bedrijf onder andere wordt ontlast van informatieve vragen. Chatkracht vraagt bij een beginnende samenwerking altijd om een kenniscentrum. Dit houdt in dat Chatkracht graag zoveel mogelijk informatie wil over bijvoorbeeld het bedrijf zelf, de diensten/producten, hoe met klachten om te gaan etc. Doordat Chatkracht deze informatie inzichtelijk heeft, kunnen vrijwel alle informatieve vragen worden beantwoord. Hierdoor bespaart het desbetreffende bedrijf erg veel tijd en moeite. 

Als er potentiële leads binnenkomen via de chat, wordt er zoveel mogelijk op contactgegevens gericht. Deze zullen wij doorsturen naar het desbetreffende bedrijf en die hoeft alleen nog maar de sale te maken.  

De live chat service is een laagdrempelige manier van contact met een bedrijf. Doordat het erg laagdrempelig is, zullen klanten eerder contact opnemen. Het persoonlijke contact met een chatspecialist zorgt voor vertrouwen bij de websitebezoeker. Ook buiten kantooruren is de organisatie bereikbaar, waarbij een websitebezoeker altijd binnen 30 seconden een reactie krijgt. Dit is een erg klantvriendelijke manier van klantenservice en de klant wordt met empathie verder geholpen. 

Kortom de live chat service is in de stijgerbouw sector van een ontzettend toegevoegde waar. Door de relatief hoge orderwaardes is het een ontzettend interessante tool voor bedrijven. Ze worden ontlast van informatieve vragen en krijgen zonder er moeite ervoor te doen leads doorgestuurd. De klant wordt ook buiten kantooruren om persoonlijk verder geholpen. Dit met erg veel empathie waardoor de klant op een vriendelijke manier wordt verder geholpen.