Schoorsteenreparatie

Schoorsteenreparaties Na verloop van tijd zullen de buiten- of binnenmuren van schoorstenen waarschijnlijk barsten als gevolg van het vries-dooi-effect, waardoor mortelvoegen afbladderen, uitspoelen of barsten na 25 tot 30 jaar blootstelling aan de elementen. Schoorstenen zijn ook onderhevig aan intense verwarmings- en koelcycli, condensatie en chemische reacties veroorzaakt door rookgassen. Een combinatie van zuuraanval, zoutkristallisatie en erosie kan ook een schoorsteen mager maken. Het risico neemt toe met de ouderdom van het gebouw, vooral als u in een ‘historisch’ huis woont. Een goede aannemer kan echter een reeks taken uitvoeren om eventuele schade aan uw schoorsteen te herstellen en de levensduur ervan te garanderen, inclusief het plaatsen of opnieuw plaatsen van de schoorsteen en het bekleden / opnieuw bekleden.

Basistypen schoorsteenbouwers

De drie basistypen van rookkanaalbekleding zijn gegoten voeringen, massieve sectionele voeringen en metalen voeringen. Gegoten voeringen – deze zijn relatief eenvoudig te installeren en zijn meestal het minst duur. Massieve voeringen – kunnen gemaakt zijn van vuurvast beton, puimbeton of terracotta. Ze worden meestal gebruikt voor bijzonder grote en rechte schoorstenen. Metalen voeringen – kunnen stijf, flexibel of gasflex zijn. De eerste hiervan worden meestal gebruikt voor houtkachels. Flexibele liners hebben een dubbele huid en zijn gemaakt van roestvrij staal. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan diameters en zijn meestal eenvoudig te installeren. Gasflexvoeringen zijn enkelwandig en worden voornamelijk gebruikt voor gashaarden en boilers.

• Andere soorten schoorsteenreparaties
• Borstherstel, inbrengen van stalen structurerende ondersteuning
• Verhogen van de schoorsteentrek
• Herbouwen
• Afzuigers en afzuigkappen monteren
• Reparatie van afdekking en ontluchting
• Bescherming tegen bliksem
• Veiligheidsinspecties en bouwvoorschriften

Schoorsteenbekleding is een professionele klus die moet worden uitgevoerd door professionele schoorsteenbouwer met de juiste certificering. Dit komt door de bijzondere risico’s van slecht geïnstalleerde rookkanalen, vooral van koolmonoxide.

Inspectie schoorsteenbouwers

Schoorstenen moeten ook twee keer per jaar worden geïnspecteerd. Dit beschermt tegen het risico van schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging. Als de schoorsteen moet worden herbouwd, moet dit gebeuren volgens de veiligheidscodes die zijn goedgekeurd door schoorsteenbouwer. Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat schoorstenen sterk worden gereguleerd door bouwvoorschriften en dat gevaarlijke schoorstenen daarom door inspecteurs van bouwvoorschriften als ongeschikt kunnen worden beschouwd voor bewoning. Of uw schoorsteen nu volledig opnieuw moet worden opgebouwd, opnieuw moet worden aangebracht of opnieuw moet worden geplaatst, de professionele gecertificeerde dakdekkers van Builder Guide zullen maar al te graag een offerte maken voor het werk dat moet worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *