Kunststof tanks kun je in veel verschillende sectoren toepassen, bijvoorbeeld de productie of de industriële sector. Is er geen standaard voorziening aanwezig voor water dan ben je aangewezen op een tank, een tank van kunststof of een buffertank is een uitstekende oplossing om toch water ergens te hebben. Maar ook andere vloeistoffen kunnen worden opgeslagen in de tanks, in de machinebouw worden ze gebruikt om bijvoorbeeld koelvloeistof of blusmiddel in op te slaan. In de levensmiddelenindustrie zijn de tanks ook gewild om vloeistoffen in op te slaan.

Prima te gebruiken voor een camper

Het gebruik van kunststof tanks kom je ook veel in caravans en campers tegen, niet alleen om water op te slaan maar ook bijvoorbeeld diesel. Om water of blusmiddelen op te slaan in vrachtwagens zijn de tanks ook nodig, dit zijn slechts een aantal mogelijkheden waar je de tanks toe kunt passen. De tanks van rotterdamplastics.nl worden altijd zo vervaardigd, dat zij met het innemen van weinig ruimte veel liters vloeistoffen kunnen opslaan. Dit met name belangrijk als je een beperkte ruimte hebt in een wagen.

kunststof tanks

Tussenschotten in een tank

Om het gewicht te verdelen, en het klotsen van water tegen te gaan zijn de grotere kunststof tanks uitgevoerd met een tussenschot. Moet je rijden met de auto dan is dit een veel veiligere oplossing, tevens zorgen de schotten ervoor dat de tank zijn originele vorm behoudt. Alle uitsparingen die nodig zijn om de tank te installeren, zijn natuurlijk ook in tank aanwezig, omdat er een handopening aanwezig voor de tank is deze ook eenvoudig schoon te maken.