Het is een handeling die ontzettend veel mensen op een dagelijkse basis zullen uitvoeren. Niet iedereen realiseert zich echter continu dat ze hiermee bezig zullen zijn, omdat het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is. Het openen en sluiten van deuren wordt door veel mensen overal op de wereld gedaan. Als je er eens goed over nadenkt zijn er natuurlijk ook erg veel plekken waar een deur aanwezig is. Op het werk zal je veel deuren tegenkomen, thuis heb je natuurlijk een deur voor bijna elke kamer en ook bij sommige winkels zal er wel eens een deur geopend moeten worden. Aangezien mensen zo vaak in contact komen met deuren, maken we het onszelf ontzettend graag gemakkelijk. Dat is ook het geval wanneer het gaat over het openen en dichtdoen van een deur. 

Sluit deuren

Daarom is dan ook de deurdranger ontworpen. Dit product zal er namelijk voor zorgen dat de deur na het openen altijd op de juiste manier weer zal sluiten. Hierdoor is het voor mensen erg makkelijk geworden om de deur op de juiste manier dicht te moeten doen. Het openen kost door de arm van de dranger bij de deur al minder moeite, maar voor het dichtdoen van de deur hoeven we ons eigenlijk niet eens meer om te draaien. Er zijn veel deuren die een dranger op de deur gemonteerd hebben zitten en lang niet altijd staan we daar eigenlijk bij stil. Zo hebben de meeste voordeuren bij grote gebouwen, maar ook bij huizen vaak een deurdranger. Hoewel de taak van dit product relatief simpel is, zit deze ergens nog best wel ingewikkeld in elkaar. 

De werking 

De deurdranger bestaat namelijk ook veel verschillende onderdelen die elk even belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de deur altijd op de perfecte wijze dicht zal gaan. In de basis is de dranger van de deur het belangrijkste onderdeel. Het is dan ook noodzakelijk dat de dranger op de juiste plek bij de deur wordt geplaatst. Aan deze dranger moet namelijk de arm verbonden worden. Deze arm zal zich kunnen uitstrekken, maar zo nodig ook weer inklappen. Het strekken zal dan gebeuren wanneer de deur opengaat en als de deur weer sluit klapt de arm zich in. Deze arm zorgt er dan ook voor hoe snel de deur open en dicht kan gaan. Om ervoor te zorgen dat de dranger op de juiste manier op de deur wordt bevestigd, is er een bevestiging set.