Ga je een huis verbouwen, of ben je van het in de toekomst te gaan doen? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Er komen verschillende dingen kijken bij het verbouwen van je huis. Van het uitzoeken van spullen tot een aannemer inhuren en de juiste vergunningen aanvragen. Het is belangrijk om te beseffen dat niet elke verbouwing zomaar overal kan. Daarom is het slim om vooraf goed om verschillende dingen vooraf goed te inventariseren. Lees in deze blog hoe je dit kan aanpakken.

Begin met een plan

Het is belangrijk om met een goed plan te beginnen. Bekijk welke mogelijkheden er zijn m.b.t. jouw huis, en wat levert de meeste ruimte op? Daarnaast is het leuk om alvast inspiratie op te doen. Welke stijl wil je terug laten komen in je huis, en hoe gaat dat er dan uit zien in jouw huis? Welke spullen zijn er nodig om tot die stijl te komen. Ga je bijvoorbeeld voor laminaat, welke je gemakkelijk online kan kopen via laminaatenparket.nl. Dit zijn dingen die je allemaal vooraf al kan bepalen en kan opschrijven/verzamelen.

Voor welke stijl ga je?

Wanneer je gaat verbouwen kan je direct het hele huis een nieuwe stijl geven. Dit kan natuurlijk ook in etappes maar uiteindelijk wil je dat je huis één bepaalde stijl heeft. Je kan vooraf al veel inspiratie opdoen door bijvoorbeeld naar een woonboulevard te gaan of online ideeën op te doen. Vervolgens is het slim om voor jezelf ergens een document/moodboard te hebben waarop je al deze ideeën verzameld. Vervolgens kan je deze ideeën gemakkelijk laten zien aan een specialist die vervolgens advies geeft.

Maak een strakke planning

Een planning is van groot belang om de verbouwing soepel te laten verlopen. In je plan heb je neergezet wie wat uitvoert en vervolgens wil je dit binnen een bepaalde tijd doen. Dit kan door bijvoorbeeld een aantal dagen aan een bepaalde klus toe te wijzen. Dit doe je altijd in samenspraak met degene die het uitvoert. Een strakke planning is van belang zodat alles goed op elkaar aansluit. Wanneer een bepaald deel vertraging oploopt, dan loopt vaak alles vertraging op. Daarom is het ook slim om al vertraging in te calculeren. Dit kan je doen door bepaalde projecten bijvoorbeeld een dag langer te geven. Daarnaast is het slim om flexibele afspraken te maken. Wanneer een bepaald onderdeel bijvoorbeeld grote vertraging heeft, waardoor veel activiteiten niet door kunnen gaan, dan kan je pas later door.