Hoe moet je halverlichting kiezen?

De hall is de eerste indruk die mensen van de binnenkant van jouw huis hebben en is ook een van de meest bezochte ruimtes in jouw huis – dus het is belangrijk dat je de juiste verlichting krijgt voor zowel praktische als esthetische doeleinden. Of je nu het gevoel hebt dat je hal de hele dag te kampen heeft met een gebrek aan licht of je wilt gewoon dat de verlichting precies goed is in het donker, we hebben een aantal geweldige aanbevelingen om je te helpen begrijpen hoe je halverlichting kiest.

Ambient halverlichting

Als we het hebben over omgevingsverlichting, bedoelen we de primaire lichtbron voor die kamer. Sfeerverlichting in de hal kan daarom in een of twee verschillende stijlen worden aangebracht, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Omgevingsverlichting als halverlichting moet de warmte van jouw hal verbeteren en de ruimte goed verlichten zonder al te veel verblinding te veroorzaken. Hoewel je ervoor kunt kiezen om sfeerverlichting te combineren met accentverlichting in de hal, moet omgevingsverlichting de hal op zichzelf kunnen verlichten.

Hang verlichting in de hal

Als je hal een hoog plafond heeft, wil je misschien een hanglamp in de hal kiezen. Hangende verlichting is een geweldige bron van sfeerverlichting en kan extra stijlvoordelen bieden bij het ontwerpen van jouw hal. Hangend hoog boven de hal, zouden een of twee hangende lampen met tussenpozen voldoende omgevingslicht moeten kunnen bieden voor jouw hal.

Hal plafondverlichting

Als je niet de ruimte aan het plafond over heeft, kan een plafondlamp die ofwel in het plafond wordt verzonken of dicht bij het plafond zit, de perfecte keuze voor u zijn. U zult waarschijnlijk meerdere plafond inbouwlampen moeten installeren om voor voldoende omgevingsverlichting te zorgen, of u kunt in plaats daarvan een of twee plafondlampen met tussenpozen voor jouw hal kiezen.

Hal tafellampen

Als je een consoletafel of bijzettafel hebt, overweeg dan om een ​​vleugje persoonlijkheid toe te voegen met een tafellamp voor je hal. Een tafellamp als halverlichting kan een opvallende verlichting zijn die een primair decoratief doel dient, of een klassieke tafellamp die jouw tafel voor praktische doeleinden verlicht.

Hal wandverlichting

Als je in jouw hal niet de ruimte over heeft voor een tafel en tafellamp, kun je wandverlichting voor de hal overwegen. Vaak zullen mensen wandverlichting aanzien als sfeerverlichting, maar het bereik van wandverlichting kan beperkt zijn. Door met gelijkmatige tussenpozen wandverlichting in jouw hal toe te voegen, kun je delen van de hal zoals planken of kunstwerken accentueren, of een gezelliger sfeer creëren wanneer de hal niet in gebruik is door sfeerverlichting uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *