Kinderen kunnen zich prima vermaken met een televisie of playstation. Maar vind je het niet veel leuker als je kinderen ook wat meer buiten spelen? Dat kun je realiseren door de tuin helemaal klaar voor kids te maken met ronde palen. Het zal je verbazen wat je allemaal met die handige houten palen kunt doen om een speelparadijs te maken.

Wat kun je ermee?

Ronde palen kun je kopen met of zonder bast. Dit noemen we geschild of ongeschild. De ongeschilde versie is perfect om een schommelset mee te bouwen. Dit is iets dat je namelijk best zelf kunt doen als je een beetje handig bent. De schommel kun je vaak in een kluswinkel of grote woonwinkel vinden. Het maken van de schommel? Daar zijn allerlei filmpjes online voor te vinden want deze worden in ons land sowieso al doorgaans gemaakt met ronde houten palen. 

Meer dan schommels

Je kunt er echter nog veel meer mee doen, ook met de versie waar de bast nog wel op zit. Kinderen vinden het bijvoorbeeld heel leuk om te balanceren op een balk. Je kunt een balk maken tussen twee standaarden bestaande uit zo’n ronde paal. Kinderen vermaken zich kostelijk met heel minimalistische dingen. 

ronde palen

Nog meer in de tuin

Niet alleen voor de kinderen maar ook voor jou kun je een leuke toepassing vinden voor die ronde palen in de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtige schutting mee bouwen. Of maak een pergola van ronde palen om lekker onder te zitten bij felle zon of kou.