Ben jij de donkere kamers in je huis zat? Donkere kamers voelen een stuk kleiner aan dan lichte kamers. Er zijn manieren om deze donkere kamers een stuk lichter te maken en daarmee ook het wonen een stuk aangenamer te maken. In deze blog vertellen wij je hoe je meer licht in huis brengt. 

Denk aan ramen en deuren

Deuren en ramen brengen een natuurlijke bron aan licht naar binnen. Hoe meer ramen je hebt hoe meer licht je hebt. Het is dus verstandig om in elke kamer minimaal 1 raam te hebben. Wanneer je dit niet hebt is de kamer meteen een stuk donkerder. Hetzelfde geldt eigenlijk voor deuren. Wanneer je een glazen en doorzichtbare deur neemt zal dit extra natuurlijk licht naar binnen brengen. Zorg er wel voor dat je geen verduisterende voorwerpen voor deze ramen en deuren zet. Dit zal namelijk het licht voor een deel blokkeren.

Bekijk ook: 

Zorg voor de basis

Als je meer licht in huis wilt hebben moet je ervoor zorgen dat je huis een lichte basis heeft. Hiermee bedoelen we vooral de kleur van je huis. Donkere kleuren nemen licht op waardoor het niet weerkaatst. Bij lichte kleuren is dit dus precies andersom, de muren weerkaatsen het licht de kamer in. Het kiezen van een lichte muur zal dus bijdragen aan het licht brengen in huis.

Meubels

Zoals hierboven beschreven weerkaatsen lichte kleuren licht. Dit geldt niet alleen voor muren maar ook voor meubels. Lichte meubels zullen een lichter huis creëren. Het hebben van lichte meubels is dus ook een belangrijke factor om meer licht in huis te creëren.