Een PVC vloer leggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je het zelf doet duurt het waarschijnlijk iets langer voordat het klaar is en zijn er misschien wat kleine foutjes te zien. Een professionele PVC vloerenlegger  zal dus sneller klaar zijn en zorgt dat het goed gebeurt, maar uiteindelijk kun je het dus zelf ook. Er is ook geen speciaal gereedschap nodig om een PVC vloer te leggen. Het enige dat je nodig hebt is een stanleymes. Als je ervoor kiest om de vloer zelf te gaan leggen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

  1. Zorg dat je ondervloer helemaal vlak is. Anders krijg je hobbels op je PVC vloer en dat wilt niemand
  2. Weet dat er verschillende methodes zijn bij het leggen van een PVC vloer. Kies degene die jij het best vindt
  3. Een PVC vloer kan je bijna overal leggen. Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer dus
  4. Als je een vloerverwarming hebt dan is dat geen probleem voor je PVC vloer. Een PVC vloer past erg goed op een vloerverwarming

Zoals in punt 1 al aangegeven moet de vloer dus helemaal vlak zijn. Als deze niet helemaal vlak is moet hij dus geëgaliseerd worden. Dit is echt de basis voor het leggen van de PVC vloer en je zult spijt hebben als je dit niet goed regelt. Als het egaliseren niet gaat kun je altijd nog een speciale ondervloer plaatsen met speciale platen. Dit zorgt ervoor dat de PVC vloer makkelijk te leggen is, omdat deze platen voor een vlakke ondergrond zorgen. 

Heb je nog meer vragen over het leggen van een pvc vloer? Kijk dan hier voor meer informatie.