Een aantal voordelen van Zonnedaken op een rijtje

Duurzaamheid is een topic wat steeds vaker voorbij komt. De statistieken liegen er niet om: we moeten als maatschappij beter ons best doen om het milieu te sparen. Meer zonnedaken is een oplossing die een aardig steentje bijdraagt aan het milieu. Naast een beter milieu, brengen zonnedaken ook een hoop andere voordelen met zich mee. In dit artikel staan een aantal voordelen omschreven die zonnedaken met zich mee brengen. 

Lagere Energierekening

Door zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op. Voor deze elektriciteit hoef je dus helemaal niks te betalen. Je betaalt eenmalig voor de installatie van de zonnepanelen. De jaren die daarna volgen profiteer je van de vele malen lagere energierekeningen. De gemiddelde cijfers houden in dat zonnepanelen zo’n 25 jaar mee gaan. In zes of zeven jaar verdien je je zonnepanelen terug. De jaren daarna heb je dus nog zo’n 19 jaar gratis stroom. Dit zijn mooie cijfers, dus wanneer je van plan bent je woning in de komende tien jaar niet te verlaten, zijn zonnedaken zeker aan te raden.

Hogere Woningwaarde

Mocht je de zonnepanelen geplaatst te hebben op je woning en ben je toch van plan om eerder te verhuizen dan de zes of zeven jaar, maak je dan niet al te druk. Door de investering in de zonnedaken is de waarde van je huis ook gestegen. Voor de koper van je woning is dit natuurlijk ook veel gunstiger. 

Salderen

In een land zoals Nederland zal je merken dat er een verschil is in energie die je zonnepanelen opwekken in de zomer en in de winter. De zonnepanelen zullen in de zomer natuurlijk meer energie opwekken. Soms meer energie dan je misschien zal gebruiken. Dan kan je met de overige opgewekte energie je energiegebruik in de winter meer in balans brengen. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd: de elektriciteitsnet geleverde kWh’s van een kleinverbruiker (vooral in de zomer) worden verrekend met de op andere momenten afgenomen kWh’s dat jaar.

CO2-uitstoot

Deze is misschien heel duidelijk, maar toch zeer belangrijk om te benoemen: zonnedaken zorgen voor een enorme afname aan CO2-uitstoot. Wanneer elk dak wat, gebaseerd op de huidige situatie, geschikt is voor zonnepanelen deze zou installeren, dan zou elektriciteitsproductie gerelateerde CO2-uitstoot terugbrengen met 63 procent en de totale CO2-uitstoot met 20 procent.

Lens-energie

Zonnedaken brengen dus een hoop voordelen met zich mee. Ben je geïnteresseerd hierin of ben je benieuwd hoe gunstig dit voor jouw huishouden kan uitpakken? Neem dan een kijkje op de website van lens-energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *