Duurzamer leven? Kies dubbel glas!

Heb jij nog geen dubbel glas in de ramen van jouw woning? Dan is dit een goede stap om te zetten als jij graag duurzamer wilt leven! Het is een relatief voordelige investering, die bovendien snel terug te verdienen is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je wooncomfort met dubbel glas een stuk hoger wordt. Niet alleen het milieu heeft hier dus baat bij, maar jij zelf ook! Wil je de kosten binnen de perken houden, vervang dan zelf de beglazing van jouw ramen. Dit kun je eenvoudig doen met de producten die je bij glasgigant kunt kopen!

Voordelen dubbel glas

Als jij in je ramen nog enkele beglazing hebt zitten, dan kun je hier veel ongemakken door ervaren:

  • geluidsoverlast van alles wat op straat gebeurt
  • kou en tocht in huis
  • een hoge energierekening

Hoe los je dit nu op door dubbel glas? Laten we eerst naar het eerste punt kijken. Hoe dunner je ruiten zijn, hoe meer geluid van buiten naar binnen kan komen. Verkeer, kinderen die spelen, buren die praten in de tuin – je zult het allemaal horen en dat kan vrij storend zijn. Kies je voor een glassoort die dikker is, dan wordt veel van dit geluid goed tegengehouden. Op die manier wordt het rustiger in huis, ervaar je veel minder overlast en zul je bijvoorbeeld beter slapen! Maar de meeste mensen die voor dubbel glas kiezen, doen dit omdat zij hun wooncomfort willen verhogen of bij willen dragen aan een beter milieu. Hoe zit dit nu precies? Wat je moet weten is dat ramen vaak de koudste plekken in je woning zijn. Hoe dunner de ruit, hoe kouder het oppervlak is. Door het temperatuurverschil met de rest van je woning, kunnen er tochtstromen in huis ontstaan. Dat is niet alleen oncomfortabel, het zorgt er ook voor dat jij je verwarming hoger wilt draaien, waardoor je dus meer gas verbruikt. Kies je voor dubbel glas, dan los je dit probleem op!

Hogere isolatiewaarde

Doordat dubbel glas dikker is, wordt het oppervlak van het raam dus minder koud en heb je minder snel last van koude tochtstromen in huis. En dat niet alleen, er lekt ook minder warmte naar buiten weg. Zo bespaar je veel energie door de hogere isolatiewaarde van deze glassoort. Dat is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws voor het milieu, want hoe minder energie je verbruikt, hoe minder uitstoot en dus ook vervuiling er is. Maar het is ook goed nieuws voor jouw portemonnee. Want verbruik je minder, dan worden je energielasten ook lager. Het plaatsen van dubbel glas kost je dus eerst wel geld, maar door de hogere isolatiewaarde en je verminderde energieverbruik verdien je dit echt binnen de kortste keren weer terug! Zo heb je meer wooncomfort en een duurzamere woning, zonder dat het je eigenlijk echt geld kost. Wie wil dat nu niet?! Wil jij hiermee aan de slag gaan, dan kun je dus het beste even een bezoekje brengen aan de webshop van glasgigant. Hier kun je dubbel glas op maat bestellen en al het gereedschap en materiaal dat je nodig hebt om het te kunnen plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *