Er kunnen ontelbaar veel redenen worden genoemd waarom een magazijn duurzamer moet worden. De belangrijkste reden hierin is dat klanten, leveranciers en medewerkers duurzaamheid een belangrijker fenomeen vinden. Daarnaast bespaart het ook veel energiekosten wanneer je als bedrijf investeert in duurzaamheid. 

Isolatie

Vaak staat een magazijn al een tijdje, waardoor deze verouderd is en niet goed geïsoleerd is. Je kunt een magazijn isoleren door isolatieplaten te plaatsen op wanden en plafonds. Zorg er hierbij voor dat deze een hoge R-waarde hebben. 

Duurzame energie

Je kunt als bedrijf ook duurzame energie inzetten en daarmee energiekosten besparen. Je hebt een groot magazijn, waar hoogstwaarschijnlijk een groot aantal zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Je kunt zonne-energie ook gebruiken voor opwarming van water. Maar denk daarnaast ook aan duurzame energie dat binnen wordt gebruikt. Vervang normale lampen door led verlichting of gebruik ondergrondse energiesystemen.

Machines

In de meeste magazijnen komen er diverse machines voor die de logistiek efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van heftrucks. Je kunt de normale heftrucks vervangen door elektrische heftrucks. Deze zijn duurzamer in gebruik door onder andere het uitstoten van minder uitlaatgassen. Kijk voor elektrische heftrucks eens bij Van Dijk Heftrucks

Vraag het op de man af

Een laatste tip die wij geven om het magazijn duurzamer te maken is op de man af te vragen hoe het magazijn duurzamer kan worden. Medewerkers in het magazijn zijn er elke dag werkzaam, waardoor zij het beste na kunnen gaan waar duurzaamheid verbeterd kan worden. Maar vraag daarnaast ook aan klanten en leveranciers wat zij graag in duurzame verbeteringen in het magazijn zien.