De trend van 2021: de betonvloer

Vlinderen beton

De ene trend is de andere niet. Met name als het gaat om kleding, het design van auto’s of het interieur van je woning wil er nog wel eens het een en ander veranderen. En in het geval van het interieur, denk je waarschijnlijk niet direct aan de vloer. En toch is de vloer een enorme eyecatcher, iets wat opvalt wanneer je een woning binnenstapt. En de trend van 2021 is een betonvloer. En dan gaat het hier niet om een haastig gestorte vloer in de garage of een kelder. Het gaat om stijl, aspecten van je karakter die terug te vinden zijn in je leefomgeving. Er zijn verschillende technieken om je net gestorte betonvloer te behandelen voor het gewenste resultaat, passend bij jouw smaak. Vooral het zogenaamde vlinderen beton is populair omdat het met veel verschillende woonstijlen te combineren is.

Vlinderen beton

Luxe uitstraling, goed betaalbaar

Het storten van zo’n vloer is geen kostbare aangelegenheid, integendeel. De betonvloer is populair omdat ze in ieders budget passen. Zo’n strakke vloer ziet er misschien prijzig uit, maar dat valt erg mee. En de vloer hoeft maar één keer gestort te worden. Ook de afwerking, bijvoorbeeld het vlinderen van beton, is een proces dat in een dag klaar is. Sterker nog, dat kan ook niet anders. Het vlinderen is een techniek om de ruwe vloer gladder te maken en haar structuur te verdichten. Met een speciale vlindermachine worden er door de vakman ronddraaiende bewegingen gemaakt en ontstaat er een vloer met een luxe uitstraling.

Slijtvast

Ook een groot voordeel: de gestorte en robuust uitgeharde vloer gaat er mooier uitzien naarmate deze ouder wordt. En dat heeft niet met slijtage door gebruik te maken. Een betonvloer is praktisch slijtvast. Omdat er kleurstoffen gebruikt kunnen worden in het beton, ook dat is mogelijk, zullen deze na intensief dagelijks gebruik een licht contrast gaan geven in vergelijking met de vloerdelen die amper gebruikt worden. Het geeft een bepaalde sfeer dat zeer gewaardeerd wordt en als detail past in de trend van 2021. Het laten storten en vlinderen van beton is een waardevolle investering in je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *