Tips voor een gepolierde betonvloer

Bent u in het bezit van een betonvloer, maar komt u er nog niet helemaal uit wat betreft het onderhoud hiervan? Of wil je een betonvloer laten plaatsen? In onderstaand artikel bespreken we een aantal tips naar aanleiding van een gepolierde betonvloer laten realiseren.

We definiëren gepolierde betonvloeren als de mechanische en chemische verfijning van een betonoppervlak afhankelijk van het gebruik van schuurpads, druk en rotatiesnelheid. De natuurlijke betonvloer zorgt voor een mooi en duurzaam oppervlak. Dit mooie, duurzame oppervlak neemt de noodzaak weg van tegels, tapijten of elk ander oppervlak dat intensief onderhoud, het gebruik van agressieve (vervuilende) schoonmaak chemicaliën of eventuele vervanging nodig heeft. Wat is in dit geval de beste manier om een betonvloer te onderhouden? Slijtvaste vloeren van hoge kwaliteit vereisen geen uitgebreid onderhoud. Een periodieke reiniging met een dweil en milde, neutrale reinigers zijn alles wat u nodig heeft. Afhankelijk van de grootte van uw vloer en de reiniger die wordt aangebracht, zal deze voor een langere periode schoon moeten blijven.

Een naadloze laag betonvloer onderhoud is, indien correct aangebracht, altijd vlekbestendig. Toch mag u nooit vloeistoffen, met name olie, verf of een zure vloeistof, voor langere tijd op de vloer laten zitten. In tegenstelling tot traditionele vloerafwerkingen, zoals tapijt, terrazzo, marmer of vinyltegels, heeft gepolierd beton weinig onderhoud nodig. Procedures zoals waxen, sealers, shamponeren en regelmatig polijsten zijn niet nodig. Gepolierd beton resulteert in de laagste levenscycluskosten in vergelijking met andere vloeroplossingen.

Tips voor het reinigen van de vloer:

 • Gebruik neutrale pH-reinigers of een aanbevolen reiniger.
 • Reinig eventueel vocht snel om blijvende vlek problemen te voorkomen.
 • Verwijder schurende materialen zoals zand om glansverlies voor voortdurende slijtage te voorkomen.
 • Gebruik schurende geïmpregneerde pads om de glans te behouden als de vloer dof wordt. Door het oppervlak te polijsten met een met geïmpregneerde pad, ontstaat een hoogglans afwerking met uitstekende slijtage en eigenschappen en een langere levensduur.

Wat doet een loodgieter precies?

Een loodgieter is over het algemeen heel breed in te zetten. De werkzaamheden van een loodgieter kunnen heel erg variëren. Een loodgieter is dus niet in alleen voor één bepaalde werkzaamheid in te zetten. Sommige loodgieters zijn wat meer gespecialiseerd in bepaalde taken dan andere loodgieters. Je kan daarom het beste van tevoren al een lijst maken met werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd zodat de loodgieter weet of hij jou goed kan helpen. Wil je weten wat een loodgieter precies voor jou kan betekenen? Lees dan snel hieronder verder. 

Aanleggen en installeren

Heb je iemand nodig die sanitair of verwarmingsinstallaties kan aanleggen? Dan ben je bij een loodgieter Tilburg zeker op het juiste adres. Loodgieters zijn gespecialiseerd in het aanleggen van onder andere de waterleidingen. Een loodgieter weet precies op welke plek zoiets moet worden aangelegd. Daarom is het handig om een loodgieter in te schakelen wanneer je de badkamer gaat verbouwen of plaatsen. Loodgieters kunnen verder helpen met het installeren van wasbakken of toiletten. Heb je toevallig ook een nieuwe cv-ketel aangeschaft en weet je niet hoe je het zelf moet installeren? Een loodgieter weet wel hoe het moet.

Blijven onderhouden

Alleen het installeren of aanleggen van sanitair of verwarmingsinstallaties is niet voldoende om alles goed te laten draaien in je woning. Het is belangrijk dat deze installaties goed worden onderhouden. Wederom kan je hier het beste een loodgieter Breda voor inschakelen. Een loodgieter ziet problemen vaak al aankomen waardoor je op tijd kan ingrijpen. Op tijd repareren is beter voor de portemonnee dan een installatie helemaal vervangen. Dat is helaas vaak een duurder grapje. Het hangt van het type installatie af hoe vaak er een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden. Zoek dit daarom goed uit of laat je hier goed over informeren. Een goede basisregel is om de onderhoud één keer in de twee of drie jaar uit te voeren. 

Veel repareren

Naast het aanleggen en onderhouden van bepaalde installaties, kan een loodgieter ook veel van deze installaties repareren. Veel mensen denken bij een loodgieter aan een lekkage en dat is ook zeker terecht. Een loodgieter zoekt meteen naar de kern van het probleem en kan het vaak snel verhelpen. De loodgieter weet precies wat er moet gebeuren om de schade zoveel mogelijk te beperken. Heb je te maken met verstopping in de afvoer of van je toilet en lukt het je niet om het zelf op te lossen? Hier kan een loodgieter jou bij helpen. Veel mensen gaan dan aan de slag met chemische middelen, maar je kan dit beter vermijden. Er ontstaat dan namelijk een grote kans dat er iets gaat beschadigen en dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Waarom Rockpanel jouw perfecte gevelbekleding is

Als we kijken naar materialen waaruit gevels zijn opgebouwd komen er steevast een aantal vaste waardes terug. Om te beginnen is een gevel van baksteen een veel gebruikte variant. Andere mogelijkheden die regelmatig de revue passeren zijn gevel van hout. Ook beton is een oprukkende gevel bekleder, met name als het gaat om (hoge) kantoorgebouwen. Maar er is een materiaal op de markt dat de sterkte van stenen en beton vernuftig combineert met de buigzaamheid en handelbaarheid van hout. Dit materiaal heet Rockpanel. Het is een samengesteld materiaal. Het hoofdbestanddeel is basalt wat wordt gewonnen uit vulkanisch gesteente.

Rockpanel gevelbekleding

Rockpanel als gevelbekleding

Door de enorme veelzijdigheid van dit materiaal kan een architect er zo’n beetje alles mee doen. Bijvoorbeeld een gebogen portiek is geen probleem met Rockpanel als gevelbekleding, door zijn buigzaamheid. Heb je een innovatief design voor je huis in gedachten met veel gebogen onderdelen? Geen probleem voot dit materiaal. Het buigt eenvoudig met all mogelijke bochten mee zonder in te boeten aan stevigheid. Daarnaast is het ook heel makkelijk te gebruiken. De panelen kunnen met standaard gereedschap worden bevestigd of bewerkt. Ze kunnen dus makkelijk met een zaag worden verkort en bevestigd met schroeven of spijkers. Tevens is het goed bestand tegen weer en wind. Rockpanel gevelbekleding is niet gevoelig voor regen of vocht. Er zal dus ook nooit rot optreden.

Eenvoudig te personaliseren

Rockpanel gevelbekleding is ook helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor elke denkbare kleur die je maar wenst voor jouw specifieke project. Ook het combineren van kleuren en lengtes is zeer goed mogelijk en wordt al veel toegepast in de hedendaagse bouw. Met name bij appartementen en andere hoogbouw is dit al veel te zien.

Duurzaam en betrouwbaar

Een andere voordeel van dit materiaal is de duurzaamheid. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, zowel met studies als in de praktijk. Er rolde een zeer verassend en positief resultaat uit: dit duurzame materiaal gaat zeker zestig jaar mee. Zestig jaar verzekerd van een degelijke gevelbekleding, dat is wat dit materiaal momenteel zo enorm gewild maakt.

Duurzamer bedrijfspand: wat kunt u doen?

Groendaken, extra isolatie, zonwering… er zijn vele manieren om kantoorgebouwen, winkelcentra en zwembaden duurzamer te maken. Daarom denk u er misschien ook aan om een renovatieproject te starten. Een investering van tijd en middelen nu kan immers een flinke besparing opleveren voor de toekomst. Waar moet u echter beginnen? Een bouwkundig adviesbureau kan u hiermee helpen.

Van energielabel G naar A

Niet ieder bouwkundig adviesbureau heeft evenveel groene expertise. Een bureau met waarborg voor de veiligheid, duurzaamheid en gezondheid van gebouwen is Van den Berg Bouwkundigen. Zij hebben al vele projecten in hun portfolio, waarbij verduurzaming van gebouwen een grote rol speelt. Zo hebben zij een kantoorgebouw van 84.000 m2 onder handen genomen. Het energielabel voor dit kantoor in Utrecht steeg hierdoor van energielabel G naar het duurzame A-label. Tip: gaat u voor duurzame renovatie, dan zijn er verschillende subsidie- en fiscale mogelijkheden, waarmee u de terugverdientijd van de bouwkosten aanzienlijk kunt verminderen.

Zelf doen

Een bouwkundig adviesbureau als Van den Berg kan zeer grote verduurzamingsprojecten aan. Toch is er zeker een en ander dat u op eigen initiatief kan doen om uw gebouw groener te maken. Enkele voorbeelden van zaken die u kunt aanpakken:

 • Energiebeleid: hoe gaat u om met het verwarmen en koelen van uw gebouw? Het kan bijvoorbeeld helpen om een slimme thermostaat aan te schaffen, die automatisch de verwarming of airco uitschakelt wanneer de laatste het gebouw verlaat.
 • Verkoeling: airco’s verbruiken misschien nog wel meer energie dan verwarmingsinstallaties. Een slim aircobeleid kan energieverbruik terugdringen.
 • Warme tegenhouden: als de verwarming aanstaat, dan is het zonde als de warmte binnen no-time naar buiten verdwijnt. Omgekeerd geldt hetzelfde: bij het gebruik van de airco moet de warme juist buiten het gebouw blijven. Goede isolatie en zonwering zijn effectieve middelen om hierbij te helpen.

Groenere bedrijfsvoering

We hopen u hiermee inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden voor een groenere en meer duurzame bedrijfsvoering. Bent u al volop bezig op dit gebied? We lezen graag uw inzichten in de reacties!

Een uitzendbureau in de bouw

Wanneer er gebouwd wordt is er vaak extra hulp nodig. Als je hiervoor opgeleid bent en graag wil helpen kan je via een uitzendbureau kijken of er een leuke baan voor je beschikbaar is. Het is dan handig om bij een uitzendbureau tussen de verschillende bouw vacatures te kijken. Er zijn daar allerlei vacatures te vinden. Zoals bouwopruimer, allround timmerman, hijsbegeleider, loodgieter en nog veel meer. Zowel als je veel ervaring hebt als wanneer je weinig ervaring hebt. Voor sommige vacatures heb je ook een diploma nodig. Zoals bijvoorbeeld de vacature voor een allround timmerman. Hierbij is een eis dat je een VCA-diploma hebt. Dit is bij de meeste bouwvacatures wel een eis. Wanneer je het heel leuk vindt om je handen uit de mouwen te steken is bouwopruimer ook een leuke taak. Je zorgt er dan voor dat je het bouwterrein schoon en opgeruimd houdt. Dit is een hele belangrijke functie omdat dankzij jou iedereen zijn werk goed en veilig kan uitvoeren op de bouwplaats. 

 

Persoonlijke aanpak

Niet alleen als je zelf opzoek bent naar een baan in de bouw is het handig om bij de uitzendbureaus te kijken. Maar ook als bedrijf dat mensen nodig heeft is een uitzendbureau bouw de juiste plek om te kijken. Veel uitzendbureaus voor de bouw zijn namelijk gespecialiseerd in het afleveren van vakmensen aan de juiste opdrachtgevers. Het uitzendbureau zorgt voor een persoonlijke aanpak en zorgt ervoor dat de juiste mensen bij de juiste opdrachten komen. Ook zijn er bij veel uitzendbureaus mogelijkheden voor interne opleidingen, hierdoor zijn de uitzendbureaus vaak ideaal voor zowel werkzoekende als opdrachtgevers. De werkzoekende hebben namelijk een breed aanbod en kunnen zelfs intern opgeleid worden wanneer dit nodig is. Terwijl het uitzendbureau ervoor zorgt dat je bij de juiste opdrachtgevers terecht komt. 

 

Makkelijker elkaar vinden

Een van de grootste voordelen van een uitzendbureau in de bouw is dat het heel makkelijk is om de juiste mensen te vinden. Een uitzendbureau is namelijk altijd makkelijk bereikbaar en zal alles goed plannen. Ook is het via een uitzendbureau heel makkelijk om met de juiste mensen in contact te komen. Terwijl je hier zelf vaak moeilijk voor moet zoeken. Via een uitzendbureau kom je vaak bij hele leuke nieuwe bouwproject te werken. Je kan bij verschillende opdrachten geplaatst worden en bent hierdoor relatief flexibel. Ook neemt het voor de werkzoekende en de opdrachtnemers veel zorgen uit handen. Het uitzendbureau zorgt namelijk voor de communicatie tussen beiden. Ideaal voor een bouwproject waar extra vakmensen nodig zijn! 

Welke wcd laat jij installeren?

Gefeliciteerd: je hebt een nieuwbouwhuis gekocht. Dat betekent vaak dat je het voor het zeggen hebt welke keuken, wat voor badkamer en wat voor vloeren er in het huis geïnstalleerd gaan worden. Maar ook de kleinere details bepaal jij allemaal. Wat dacht je van de wcd, de wandcontactdozen, ook wel stopcontacten genoemd? Ook die mag je uitkiezen als eigenaar van een nieuwbouwhuis. En wat een keuze is er vandaag de dag te vinden op de markt qua wcd. In deze blog vind je een overzicht van wat er zoal verkrijgbaar is tegenwoordig.

Inbouw of opbouw

De belangrijkste keuze die je misschien wel moet maken is: gaan we voor inbouw wcd of kiezen we toch voor opbouw? Inbouw wcd worden over het algemeen gebruikt in binnenruimtes; deze wandcontactdozen zitten in de muur verwerkt. Opbouw wcd worden vaak gebruikt voor buitenruimtes. Ze worden op de stenen muur van je schuurtje bevestigd, of op een houten paaltje tussen de planten. Daarnaast zijn de opbouw wcd, omdat ze veelal buiten gebruikt worden, voorzien van een klepje die het stopcontact afsluit tegen vocht.

Met of zonder USB

Wanneer je zonder gedoe van het zoeken naar kabeltjes en stekkers je USB-apparatuur wilt opladen, kunnen stopcontacten met USB een uitkomst zijn. Zo hoef je alleen maar het kabeltje in te pluggen en je apparaat wordt razendsnel opgeladen. Stopcontacten met USB zijn verkrijgbaar met Type A+A en Type A+C.

Kleur en stijl

Er is een ontzettend groot scala aan wcd te koop. Zoveel verschillende kleuren en ontwerpstijlen dat er altijd wel een wcd voor je tussenzit die past bij de stijl van je nieuwe huis. Kleuren als wit, zwart en grijs zijn niet meer weg te denken uit hedendaags assortiment. Maar wist je dat er ook wcd zijn in metallic kleuren, met RVS look of blauw? En dan al die verschillende soorten stijlen wcd. Strak rechttoe rechtaan, of juist met wat meer vloeiende lijnen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Praktische zaken

Daarnaast zijn er nog een aantal praktische zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je wcd gaat uitzoeken. Ben je op zoek naar wcd met randaarde of juist niet (wel aan te raden overigens). Wil je dat je nieuwe stopcontacten voorzien zijn van een kinderbeveiliging en ook niet onbelangrijk: ben je alleen maar op zoek naar enkelvoudige wcd of juist ook dubbele? En wil je die dubbele wcd dan horizontaal hebben of verticaal?

Zo zie je maar weer: genoeg zaken om rekening mee te houden wanneer je wcd gaat uitzoeken voor je nieuwe huis. Wil je nog eens rustig bekijken wat er allemaal op de markt te vinden is? Neem dan gerust een kijkje op https://nlshop.se.com/ .

Zo leg je zelf een visgraat vloer in je huis

Laminaat, parket of een andere vloer bestaande uit planken: het staat allemaal goed op de vloer in je nieuwe huis. Maar planken simpelweg in de breedte of lengte leggen, is een beetje saai. Ben jij ook iemand die graag wat creativiteit in huis haalt en wil opvallen? Een visgraat vloer is dan een leuk idee. Visgraat is een bepaald patroon dat je kunt aanbrengen in de vloer mits deze uit planken bestaat. Het heeft een aantal voordelen:

 • het is uniek en ziet er opvallender uit dan normaal leggen
 • het verhoogt de waarde van het pand
 • het gaat lang mee 
 • beschadiging en krassen vallen minder op

Er zijn dus aardig wat redenen om voor een visgraat vloer te kiezen. Het is alleen wel een klusje om ze te leggen. Wil je dit liever niet uitbesteden? Geen nood, je kunt het ook zelf doen.

Een goede ondergrond

Een goed begin is het halve werk. Je hebt een starterspunt nodig, welke je vaak cadeau krijgt bij je vloer. Je kunt planken bestellen die al op de juiste lengte zijn gesneden of je kunt dit zelf doen. Zorg ook voor een gladde, geïsoleerde ondervloer. Deze moet ook goed schoon zijn.

Maak de starterspunt

Omdat visgraat in een punt ligt, moet je ook beginnen met een punt. De starterspunt helpt je daarbij. Zo weet je waar je moet beginnen. Verbind drie linker delen van de punt met elkaar en drie rechter delen. Teken dit vervolgens goed af. Gebruik een plankdeel om te controleren of de lengte goed is. Het starterspunt moet namelijk even lang zijn als een enkele plank. 

Leggen van de planken

Nu je de eerste punt hebt gemaakt, weet je hoe je moet beginnen. Nu moet je nog bepalen waar je moet beginnen. Leg planken klaar en houd daarbij ook rekening met de afstand tot de muur. Er moet ongeveer een centimeter overblijven voor als het hout nog uitzet. Daar kun je vervolgens plinten overheen leggen als je klaar bent.

Gereedschapswagen

Heeft u veel gereedschap en ziet u door de bomen het bos niet meer? Kies er dan voor om uw gereedschap veilig en wel op te bergen in een gereedschapswagen. Doordat de wagen overzichtelijk ingedeeld is grijpt u nooit meer mis naar gereedschap wanneer u aan het werk bent. Het opruimen en het opbergen van uw gereedschap zal veel gemakkelijker zijn en u zult productiever kunnen werken doordat je niet meer hoeft te zoeken. Voor elke verschillende klusser zijn er verschillende gereedschapswagens. Welke gereedschapswagen voor u het meest geschikt is hangt natuurlijk af van uw werkzaamheden.

Wanneer komt een gereedschapskar te pas?

Wanneer u aan het sleutelen bent aan auto’s of motoren is het natuurlijk fijn als uw precies weet waar alles ligt. Doordat u niet meer hoeft te zoeken naar verschillende soorten gereedschap kunt u lekker vlot en gemakkelijk doorwerken. Als u een gereedschapskoffer hebt en u het beu bent om continu uw koffer ondersteboven te moeten keren kunt u ook overstappen op een gereedschapskar. Dit is een simpele gemakkelijke oplossing. Het grote voordeel is dat u zelf je gereedschapskar kunt inrichten met het gereedschap die uw zelf los in je werkplaats hebt liggen. Een ideale oplossing om uw gereedschap geordend te houden en de schuur opgeruimd!

Verrijdbare werkplaats

U kunt u gereedschapskoffer vervangen door een werkplaats die je zelf kunt verrijden. Als u kiest voor een gereedschapskar dan bent u ervan gegarandeerd dat u uw gereedschap altijd mee kunt nemen zonder te veel te moeten sjouwen. U kunt kiezen voor karren die voorzien zijn van aparte schuiflades waar je spijkers en schroeven in kunt opslaan. Of je kunt kiezen voor een uitklapbare wagen. Niets is te gek en alles is mogelijk. Het is natuurlijk ook fijn dat je op deze manier er altijd van verzekerd bent dat u altijd alles bij u hebt. Zo kunt u niets meer vergeten. Een simpele oplossing en een goede investering!

Ga voor een wagen

Al met al is het dus een investering en een ideale oplossing als u niet meer wilt hoeven sjouwen met een zware gereedschapskist. Ga voor comfort en kies voor het goed geordend hebben en houden van uw gereedschap.

Werken met vurenhouten balken

Het is aantrekkelijk om met vurenhouten balken te werken. Vooral ook omdat je deze balken direct  geschaafd kunt aanschaffen. Het is dan zaak om te letten op de nettomaat. Dit is de maat van de balk na het schaven. Wanneer je dit goed in de gaten houdt, weet je zeker dat je de juiste maat hebt. Al kan je ook nog altijd voor de niet geschaafde variant gaan. In dat geval kijk je naar de kopmaat, zoals dit dan genoemd wordt.

Gemakkelijk te bestellen

Het fijne aan vurenhouten balken is dat ze tegenwoordig heel gemakkelijk te krijgen zijn. Zo kan je ze bijvoorbeeld heel simpel online bestellen. Daarvoor hoef je alleen maar de juiste specialist uit te zoeken. Het is goed om te weten dat je balken in allerlei soorten en maten kan krijgen. Zo zorg je dus dat je heel simpel precies datgene kan maken wat je voor ogen hebt. Bovendien kan je natuurlijk ook gewoon advies vragen aan de specialist waar je mee werkt.

Ook andere soorten opties

Er zijn natuurlijk ook allerlei andere soorten opties. Zo kan je niet alleen voor geschaafde vurenhouten balken gaan. Je kunt ook kiezen voor balken die ruw zijn. Dat geeft je net wat meer mogelijkheden. Naast balken zijn ook latten interessant om te gebruiken. Het maakt het wel heel interessant om te kijken op welke manier je alles heel precies kan verzorgen. Het werken met de balken en latten maakt dit ook wel heel goed mogelijk. Kies er daarom dus altijd voor.

Een huis laten bouwen? Dit moet je doen

Het klinkt altijd als een enorm project wanneer iemand vertelt dat hij of zij een eigen huis wil laten bouwen. Uiteraard komt er erg veel kijken bij het gehele proces, maar met de informatie in dit artikel kun jij heel gemakkelijk overzien wat er nou daadwerkelijk moet gebeuren. Kortom, in dit stuk lees jij stap voor stap wat je moet doen als jij een huis wilt laten bouwen.

De financiële component

Hij kon uiteraard niet lang wegblijven: de financiële component. Natuurlijk is bij iedere aankoop jouw financiële situatie van uiterst belang. Als jij beschikt over onvoldoende geld, dan wordt het kopen van een huis, laat staan zelf laten bouwen van een huis een verschrikkelijk grote uitdaging. Als we het hebben over geld dan is het handig dat jij jouw bank goed en duidelijk op de hoogte brengt van alles wat er in jouw portemonnee speelt. Mocht je genoeg geld hebben, dan is het logisch dat de bank niet eens akkoord hoeft te geven, maar als je toch wel redelijk afhankelijk bent van een hypotheek of iets dergelijks, dan is het toch wel verstandig als jij en jouw bank op één lijn zitten. Los van de vraag of je een hypotheek kunt krijgen, is het ook belangrijk dat je alvast een inschatting maakt van de overige kosten. Zo kun je bijvoorbeeld al een plan gaan maken welke grond naar jouw mening het beste is. Ook zijn zaken als meubilair en andere dingen waarmee jij je huis inricht, best wel van belang voor jouw portemonnee.

En dan aan het bouwen…!

Wanneer alles op financieel gebied afgehandeld is, wordt het tijd om het hele project wat concreter te gaan maken: je gaat beginnen! Het is aan te raden om gebruik te gaan maken van een architect. Zo kun jij jouw dromen werkelijkheid maken en komt er precies het huis te staan dat jij in gedachten hebt. Mocht je zelf een redelijke aanleg hebben voor het bovenstaande, dan zullen hier ook altijd mogelijkheden zijn. 

Bouwen kan niet zonder bouwbedrijf, dat klinkt logisch. Ga op tijd op zoek naar het bouwbedrijf dat jouw het beste aanspreekt. Dat kan een bouwbedrijf in Hoogeveen zijn, maar bij wijze van ook in Amsterdam of Rotterdam. Wanneer je echt in details treedt, spreekt het gehele proces wel redelijk voor zich. Toch is het handig om je soms even aan de globale stappen te houden, zodat jij zometeen kunt genieten van het huis dat je zelf hebt laten bouwen!

« Oudere berichten

© 2021 Duurzame Bouwvrouw

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑