Waarom een matras van 160×200 de perfecte maat is

Wist je dat er letterlijk tientallen soorten matrassen zijn om uit te kiezen? Ze verschillen in voering, vulling, maat en dikte. De meest gangbare maat is nog altijd het matras van 160×200. Dat is echter ooit anders geweest.

matras

Een gemiddeld bed

Een tweepersoonsbed was vroeger veel kleiner. Honderden jaren geleden werd een bed van 140 of zelfs 120 in de breedte al gezien als tweepersoonsbed. En om eerlijk te zijn kun je er ook best met twee mensen in slapen. Tegenwoordig weten we echter dat het goed is om wat meer ruimte te hebben om te draaien. Het is ook beter voor je relatie als je niet constant bovenop elkaar hoeft te liggen. Dat kan dus met het matras van 160×200. Het is werkelijk de perfecte maat als je samen met iemand anders wil slapen. Andere gangbare maten zijn:

  • 90×200
  • 120×200
  • 140×200
  • 180×200
  • 200×210

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk dan de bovenste maten maar dit is zo ongeveer een lijst van de meest voorkomende maten. De 160×200 is daarin het populairst als tweepersoonsbed, met name bij jonge mensen. Jongere mensen wonen vaak nog kleiner en hebben dus minder plek in hun slaapkamer. Een smaller bed is dan heel prettig want je houdt nog ruimte over voor bijvoorbeeld een kledingkast of een bureau. Je wil elke vierkante meter optimaal benutten en toch ook je nachtrust niet verslechteren? Dan is dit absoluut de beste maat voor jou en je partner. 

Wat je moet weten voordat je je eigen bureau maakt

Aan populaire meubelstukken hangen vaak forse prijskaartjes. Maar voordat je je budget kapotslaat en genoegen neemt met de goedkoopste optie op Marktplaats, overweeg dan om zelf een bureau te bouwen. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je nu!

Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen voordat je aan de slag gaat, en wij zullen je daarbij gaan helpen.

Als je wat geld wilt besparen, kunt je proberen een bureau te kopen in een kant-en-klaar formaat. Je kunt het in verschillende uitvoeringen en afwerkingen kopen en ook mee naar huis nemen. Maar dan kun je je bureau natuurlijk niet in het formaat krijgen die je het liefst zou willen. Misschien mis je ook andere voordelen, zoals het gebruik van verschillende kleuren en andere speciale ontwerpen. Je zou daarom ook natuurlijk je bureau zelf kunnen gaan maken.

Een andere optie is dus om je bureau helemaal zelf te maken. Dat is vaak een stuk goedkoper en het is veel beter op je eigen smaak in te richten. Niet iedereen voelt zich echter op zijn gemak bij het werken met hout.

Als je het wel graag wil doen heb je in ieder geval de volgende materialen nodig:

– Een mooi blad. Dit kan van hout zijn, maar ook van andere materialen.
– Goede torx schroeven en ander ijzerwerk
– Mooie tafelpoten

Als je deze hebt uitgezocht dan is het werk daarna in principe simpel. Je bevestigd alles en je eigen bureau is een feit!

Bron: Schroef

Wandcloset, dat is toch veel praktischer?

Een wandcloset is een wc maar dan voor handig voor wanneer je een kleine ruimte hebt om te vullen. Deze hangt aan de muur en het waterreservoir zit ingebouwd in de wand, waardoor je al snel veel ruimte bespaard. Een staand toilet neemt veel meer ruimte in beslag doordat het waterreservoir daar niet in de wand gebouwd zit. Bij een wandcloset is het dus ook nog mogelijk om een ander badkamermeubel te plaatsen als je dat zou willen.

Voordelen 

Wanneer je een hangtoilet aanschaft scheelt dat veel met schoonmaken. Bij een staand toilet verzamelt er zich vuil bij de poot van de wc pot en dat voorkom je bij een hangtoilet. Met simpel een natte doek en een sopje kun je het onder de wc pot prima onderhouden. 

In een badkamer staat een hangtoilet ook veel luxueuzer dan een traditioneel staand toilet.

Daarnaast is het installeren van dit toilet vele malen simpeler. De afvoer gaat niet door de vloer, dus je hoeft er geen tegels voor open te breken. Dan het laatste voordeel is dat de doorspoelbak verwerkt is in de muur. Je kunt deze makkelijker schoonhouden. Er zit vaak stof achter en dit kun je beter onderhouden wanneer de doorspoelbak in de wand zit.

Aan welke kosten moet je denken bij een dakkapel

afgelopen jaar al helemaal gerestaureerd. Je woonkamer ziet er eindelijk eruit hoe jij het je hele leven als voor je hebt. De keuken is erg modern je bent overgegaan op inductie en dat bevalt je verschrikkelijk goed. de badkamer heb je al paar jaar eerder al gedaan. Daar zit een lekker douche en een bad waar je heerlijk weg dobbert. Verder zit je wel snor met de slaapkamers waarin je heerlijk kan slapen met je partner. Een ding ontbreekt nog. Je hebt een zolder die je ook graag wil gebruiken. Nu staat hij helemaal vol met spullen die eigenlijk weg kunnen. Het enige probleem is dat er weinig licht en zuurstof is in die stoffige kamer. 

Gelukkig kwam je erachter dat je geld over hebt en dat een dakkapel een leuke oplossing is om vervolgens een leuke hobbykamer ervan te maken. De grote vraag die je zint. Aan welke kosten moet je denken bij een dakkapel?

Wat voor dakkapel

Een dakkapel kost zeker geld. Het is niet iets wat je op de zondagmiddag aan je huis bouwt. Je kan een dakkapel van verschillende soorten maten kopen. Je kan dan denken aan hout, maar wat ook zeker een leuke alternatief is kunststof. Vaak ben je daar nog eens goedkoper mee uit. Verder moet je ook kiezen hoe groot jouw dakkapel wordt en wat ook belangrijk is hoeveel ramen wil je in zo’n dakkapel terug zien? 

Kosten van dakkapel

Een veel voorkomende prijzen voor een dakkapel zit je al op een minimale kosten van ongeveer €3900. Of dit de eind kosten zijn ligt in je eigen hand. Dit is afhankelijk van hoeveel items je toevoegt aan jouw dakkapel. Bijvoorbeeld als je meer dan 3 draai kleppen wilt dan kosten ze ongeveer al €150 per stuk. Of je wilt elektrische rolluiken hebben die automatisch dicht gaan dan heb je al een extra kosten van €1500. 

Actieve doe-het-zelver? Verrijk je klusarsenaal met schragen

Of je er nu liefhebber van bent of niet, en ongeacht in hoeverre je als kind, tiener of jonge volwassene er al mee te maken hebt gehad, het is altijd bijzonder praktisch als je als doe-het-zelver het nodige zelf kunt. Hiermee kun je namelijk het onderhoud aan je woning grotendeels zelf uitvoeren. Aangezien dit onderhoud uiteindelijk noodzakelijk is, zou je anders veel geld kwijt zijn aan het inzetten van externe klusjesmannen. Geen enkele thuisklusser kan echter zomaar alles leren. Het is sowieso belangrijk dat je in dit geval materialen en onderdelen van uitstekende kwaliteit in huis haalt, zo maak je het jezelf een stuk makkelijker. In dat kader kunnen schragen op een gegeven moment zeker niet ontbreken in je klusarsenaal. Schragen herken je aan het feit dat ze twee langwerpige ondersteunende elementen hebben die je een eindje uit elkaar kunt duwen. Schragen zijn verder multifunctioneel: je zou ze kunnen inzetten als steiger, maar ook als werkbank zijn ze uitstekend bruikbaar.

schragen

Besteed aandacht aan gebruiksvriendelijkheid

Zeker wanneer je een woning met een bescheiden oppervlakte hebt, is het essentieel dat je efficiënt met je ruimte omgaat. Om deze reden zouden schragen je uitstekend van dienst zijn. Veel schragen zijn namelijk op een simpele maar doeltreffende manier in te klappen. Op deze manier nemen ze nauwelijks ruimte in. Gebruiksvriendelijkheid van schragen wordt verder verhoogd door het gewicht. Als je schragen met een beperkt gewicht wenst, dan zijn het aluminium schragen die je nodig hebt.

RVS schroeven, vooral handig voor schroefwerk buiten

Als je als particulier zijnde eigenhandig klusjes oppakt waarbij ook gemonteerd en bevestigd moet worden, dan ontkom je er niet aan dat je op een gegeven moment een of meerdere boren en vele schroeven, bouten en moeren in huis hebt. Goede kans dat RVS schroeven dan ook van je repertoire onderdeel zullen uitmaken. In de praktijk blijkt dat deze schroeven, waar dus grote roestvaste kwaliteiten van uitgaan, vooral voor toepassingen in de buitenlucht geschikt zijn. RVS schroeven zijn daarbij bij uitstek inzetbaar als je bijvoorbeeld een vlonderterras, een schutting of een overkapping in elkaar zet.

RVS schroeven

Roesten RVS schroeven echt helemaal niet?

RVS schroeven

RVS schroeven beschikken over een laagje aan legering over het staal heen. In principe kan het staal daardoor niet door invloeden van buitenaf worden aangetast. RVS producten zijn daardoor minder vatbaar voor slijtage, vooral door vochtophoping. Deze veelbelovende kwaliteiten zijn echter nog geen garantie dat deze schroeven helemaal nooit zullen gaan roesten. RVS schroeven komen namelijk in verschillende kwaliteitsniveaus, ook wel gradaties genoemd. Evenwel is het zo dat RVS schroeven minstens voor 11 procent uit chroom moeten bestaan en voor hooguit 1,2 procent uit koolstof. Wanneer deze aantallen behaald worden, is het simpelweg nog een kwestie van het bepalen van de benodigde gradatie. Hoe hoger de gradatie je hebt, hoe beter de kwaliteit en de duurzaamheid van de schroeven zijn. Als je nu zorgt dat je je schroeven niet beschadigt bij het aanbrengen ervan, dan staat niets een optimale levensduur nog in de weg.

Een badkamer vervangen? Denk aan je huidige én toekomstige wensen

Hoelang je met één badkamer kunt doen, dat is op voorhand onvoorspelbaar. Sommigen zijn misschien na tien jaar al ‘op’, terwijl andere badkamers meerdere decennia mee gaan. Veel hangt af van de gebruikte materialen, de intensiteit van het gebruik en de mate van onderhoud. Vele mensen krijgen evenwel in hun leven te maken met de noodzaak een nieuwe badkamer aan te schaffen. Een basistip bij je rondgang langs showrooms met badkamers in Nijmegen of omgeving is de volgende: denk niet alleen aan wat je nu wilt, maar houd ook rekening met wat je over een aantal jaren op prijs zou stellen. Verminderde vitaliteit of een andere gezinssamenstelling zijn factoren die namelijk kunnen gaan meespelen.

Top kwaliteit

Wanneer is een badkamer aan vervanging toe?

Een badkamer vernieuwen is volgens de ene persoon natuurlijk sneller nodig dan volgens een ander. Toch zijn er aanwijzingen te bedenken op basis waarvan je zonder meer kunt stellen dat vernieuwing gewenst is. Denk daarbij maar aan de volgende verschijnselen:

• Er zit schimmel aan de vloer, muren of plafond dat zo hardnekkig is, dat het niet meer weg te krijgen valt.
• Meubels zijn verkleurd en versleten.
• Tegels zitten los.
• De douchebak of het bad zijn versleten en zitten vol kalk.

Stuk land kopen? Doorneem deze stappen.

Als je een groot stuk land koopt dan is het van belang dat je een aantal stappen onderneemt, dit om als nieuwe eigenaar overal van de hoogte te zijn. Als je een groot stuk land koopt of gaat kopen is het belangrijk dat je weet wat je precies koopt, in dit artikel lees je een aantal stappen die aan te raden zijn om te doorlopen.

Doe een bodemtest

Per persoonlijk verschilt het natuurlijk wat de uiteindelijke bestemming gaat worden van het stuk land dat je koopt, echter is het wel aan te raden om precies uit te zoeken wat je gaat kopen. Een bodemtest laten uitvoeren zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn. Desalniettemin is het wel belangrijk om te weten of de grond die je wil kopen geen giftige stoffen bevat, of andere zwaktes waardoor je bijvoorbeeld niet op het land kunt bouwen. Door het laten uitvoeren van een bodemtest weet je wat je wel en niet met je nieuwe stuk land kunt doen.

Schaf een landmeter aan

Waarschijnlijk zul je een kaart krijgen van het land dat je wil gaan bezitten, echter kan het zijn dat een kaart niet zo specifiek is of zelfs niet meer up to date is. Omdat de natuur veranderend kan dit gebeuren, daarom is het aanschaffen van een goede landmeter een echte aanrader. De exacte maten van een landstuk kunnen goed van pas komen bij bouwprojecten of bij doorverkoop. Door een landmeting weet je beter wat je hebt gekocht. Je komt namelijk meer te weten over de bebossing en vegetatie van het stuk land dat je hebt gekocht. Op deze manier kan een betere bestemming geven aan je stuk land. Ook kan een landmeting nieuwe inzichten creëren, omdat je meer te weten komt over het bijbehorende stukje natuur en dat is natuurlijk erg leuk!

Dakramen voor minder kunstlicht en een betere ventilatie

Veel mensen ergeren zich aan de hoeveelheid daglicht op hun bovenste verdieping. Voor de een is de hoeveelheid teveel, hiervoor kun je een zonwering op je dakramen aanbrengen. Daarentegen is het voor een aantal mensen juist te weinig daglicht. Dit kan er toe leiden dat zij overdag kunstlicht nodig hebben om op de bovenste verdieping te zijn. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, omdat je te weinig daglicht tot je krijg. Het is daarnaast ook nog eens slecht voor het energieverbruik. Je verbruikt namelijk onnodig extra stroom om de bovenste kamers overdag van kunstlicht te voorzien. Wil je dit probleem verhelpen, dan kun je eens kijken naar de dakramen van bouw-handel.nl

Dakramen

Extra daglicht dankzij kwalitatieve dakramen

Ben je op zoek naar extra daglicht in jouw woning? Dan kun je eens kijken of een van de dakramen van bouw-handel iets voor je is. Zij zijn leverancier van verschillende type en merken dakramen. Daarnaast kunnen zij je ook helpen om een passend dakraam te vinden. Echter wordt het wel aangeraden om zonwering bij je dakraam aan te brengen. Deze zonwering is vooral prettig op warme zomerdagen. 

Dakramen

Materiaalsoorten

Als je een dakraam gaat kopen, heb je erg veel keuze uit de verschillende varianten. Je kunt kiezen uit dakramen van hout en kunststof. Ook is het mogelijk om te kiezen voor verschillende lagen glas. Hoe dikker de glaslaag, hoe beter de isolatiewaarde zal zijn. 

Lichtkoepels.info heeft altijd de beste kwaliteit

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een manier om de hoeveelheid licht in ruimtes te vergroten. Zo zijn er mensen die ervoor kiezen om extra ramen te plaatsen. Echter zijn er ook andere manieren om de hoeveelheid licht te vergroten. Een van deze manieren, is door gebruik te maken van een lichtkoepel van lichtkoepels.info. Echter is er bij sommige mensen onduidelijkheid op dit gebied. Zij denken namelijk dat een lichtkoepel een soort grote lamp is. Dit is niet het geval. Een lichtkoepel is een vaak doorzichtig object dat ervoor zorgt dat er meer natuurlijk licht in een bepaalde ruimte komt. Met een lichtkoepel vergroot je dus de hoeveelheid natuurlijk licht en dat zorgt voor meerdere voordelen. Zo draagt natuurlijk licht bij aan de gemoedstoestand. Daarnaast zorgt een lichtkoepel ervoor dat je minder vaak de lampen aan hoeft te zetten en dat is te zien op je energierekening. 

Meer zonlicht

Wat van lichtkoepel is geschikt?

Een groot voordeel van lichtkoepels is dat ze er in erg veel soorten en maten te verkrijgen zijn. Echter maakt dit de keuze soms ook lastiger. Zo zul je in het begin na moeten denken over de materiaalsoort. Dit bepaalt namelijk grotendeels de prijs en de hoeveelheid lichtinval. Daarnaast is het belangrijk dat je een vorm kiest die bij je huis past en zorgt voor een mooie lichtinval. Als je dan eenmaal een lichtkoepel hebt gevonden bij lichtkoepels.info, zul je na moeten denken over de montage. Wil je de lichtkoepel zelf monteren, of laat je dit toch liever doen door experts?

Top kwaliteit
« Oudere berichten

© 2020 Duurzame Bouwvrouw

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑