Wanneer je om een of andere reden geen schroeven of spijkers kunt gebruiken dan kun je met epoxylijm goed uit de voeten, de lijm die uit twee componenten bestaat is zeer geschikt om hout, metaal, beton en kunststof te lijmen. Als de lijm uitgehard is, is deze hittebestendig. Vanwege de twee componenten wordt de lijm ook wel twee componentenlijm genoemd, de twee componenten meng je met elkaar en breng je aan op de materialen die bevestigd moeten worden. Pas na het bevestigen van de materialen, begint het proces van uitharden. Dit heeft als voordeel dat je niet met harde lijm zit die niet meer werkt als het iets langer duurt. 

Epoxylijmen die kneedbaar zijn

De lijm wordt pas hard als de twee voorwerpen met elkaar in aanraking komen, de kneedbare variant is perfect voor gebruik. Je snijdt een stukje af en bewerkt het materiaal of een gat ermee, even laten uitharden en de klus is geklaard. Deze kneedbare lijm is door de unieke samenstelling ook onder water te gebruiken, ook zeer hoge of lage temperaturen zijn geen enkel probleem.Bij continu hoge temperaturen is het mogelijk dat de kneedbare lijm vervormd, wil je een voorwerp repareren wat continu een hoge temperatuur heeft kijk dan in het assortiment van mesaproducts.nl voor een ander soort lijm.

epoxylijm

Lijm verkeerd aangebracht?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een fout maakt bij het bevestigen van twee materialen, de epoxylijm zal dan los moeten worden gemaakt. Gelukkig kun je proberen door te weken in Aceton de lijm weer zacht te maken, dit kan met hout, beton en steen. Als het goed is wordt de lijm na ongeveer een half uur zachter, waarna je de lijm laagje voor laagje weg kunt schrappen. Bij kunstof werkt dit helaas niet omdat Aceton het kunststof zal opvreten. De kneedbare variant is helaas na aanbrengen niet meer te verwijderen.