Alles wat je moet weten over klimaatplafonds

Het klimaat en het milieu zijn al langere tijd belangrijke en grote gespreksonderwerpen. Wat we allemaal weten, is dat er iets gedaan moet worden aan klimaatverandering. Eén van die manieren is door thuis of in gebouwen iets aan te passen: in dit geval het plafond. Door middel van klimaatplafonds te plaatsen, kan de warmte gereguleerd worden in gebouwen. Hoe dit werkt? Lees gauw verder!

Hoe werkt het precies?

Aan het plafond is een buizen netwerk gevestigd waardoor water stroomt. Bij een hoge temperatuur stroomt er koud water door de buizen, en bij een lage temperatuur juist warm water. Door middel van straling wordt de ruimte dus verwarmd of verkoeld. Dit is een zelf-reguleerd en geruisloos proces; de ruimte wordt dus zo effectief en milieuvriendelijk verwarmd/verkoeld!

Wat zijn de voordelen?

Ten eerste is het belangrijk om het met één van de meest gebruikte vormen van verwarming/verkoeling te vergelijken: de airco. Zoals we allemaal weten, kan deze enorm veel lawaai maken en dit is niet erg bevorderlijk voor je (nacht)rust. Ook maakt een airco gebruik van geforceerde luchtstromen, hierdoor ontstaat tocht. Dit is niet het geval als je een klimaatplafond installeert. Ook kun je er energierekeningen aanzienlijk mee verlagen: doordat het zelfstanding alleen de ruimte verwarmd of verkoeld als het echt nodig is, hoeft niet standaard de verwarming of airco aangezet te worden. Hierdoor verlaag je niet alleen de kosten, maar draag je ook bij aan het verbeteren van het klimaat. Airco’s verbruiken veel energie, klimaatplafonds veel minder! Ook is er nog een ander groot voordeel, vooral voor grotere gebouwen in aanbouw: doordat klimaatplafonds erg smal zijn, kunnen er bijvoorbeeld meer etages gebouwd worden.

Toekomst

Zo’n plafond brengt dus veel voordelen met zich mee: betere kou/warmte-regulering, minder onnodig verbruik, lagere kosten, en ook nog eens goed voor het klimaat. Het zal dus in de toekomst steeds vaker voorkomen dat klimaatplafonds in huizen en gebouwen te vinden zullen zijn. Wil jij als particulier of bedrijf ook bijdragen aan een beter klimaat? Kijk dan eens op de website van Matgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *