Alles wat je moet weten over de industriële inrichting

Een interieur stijl die al een lange periode meegaat maar nog lang niet zal verdwijnen, de industriële stijl. Het begon met leegstaande fabrieken die werden omgetoverd tot huizen. Gelukkig bleven hierbij de meeste onderdelen intact en werden er alleen maar extra toevoegingen aan gedaan om er een woning van te maken. De een houdt van deze ruwe stijl terwijl een ander het juist weer te donker vind. Toch kan deze stijl een hele mooie uitstraling geven in elk huis. Voornamelijk als je van een beton cire woonkamer houdt, is deze interieurstijl wel wat voor jou.

Kenmerken van een industriële stijl

Bij een industriële stijl kun je er voor kiezen om een beton cire woonkamer te nemen en een stalen keuken. Je ziet voornamelijk betonnen of houten vloeren, betonnen of baksteen wanden en open plafond met staal, liggers en buizen. Als je ook nog eens grote stalen ramen hebt, is het de perfecte woning om een industriële stijl aan toe te passen. Het is natuurlijk makkelijker namelijk als je zo een woning vindt dan om het zelf te doen. Stel dat dit niet het geval is, kan je het ook alleen met de inrichting, industrieel laten lijken.

Inrichting van een industriële interieur

Een industriële inrichting is redelijk minimalistisch waarbij het om veel ruimte en licht gaat. Je hoeft je huis dus niet helemaal vol te proppen met meubels. De meubels die worden gebruikt zijn voornamelijk in een donkere kleur en van natuurlijke materialen. Zo kan je denken aan leer, hout en staal. Als je dus bijvoorbeeld voor een beton cire woonkamer gaat, kan je de vloer en een wand van beton doen, een wand met natuurlijke stenen een leren bank, een houten tafel met stalen wielen en vooral niet te veel decoratie. Als je toch nog iets van decoratie wil, kan je bijvoorbeeld voor een leren kleed gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *