Het aanbod vloeren in Nederland is erg groot. Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren dat het uitzoeken van een nieuwe vloer niet makkelijk is. Voor elke prijsklasse is wel een vloer te vinden. In deze blog lichten wij de marktleider uit op het gebied van vloeren. De marktleider is op dit moment laminaat. De vloer is op het moment enorm populair en wij begrijpen wel waarom. In deze blog leggen wij je alles uit wat je moet weten over laminaat. 

Wat is laminaat?

Laminaat is een harde vloersoort die erg veel wordt verkocht in Nederland. Laminaat is in veel verschillende soorten te verkrijgen en is op vrijwel elke ondergrond te leggen. De ondervloer moet er dan wel goed bij liggen anders komt het laminaat er niet het beste uit. Laminaat heeft met meer dan 70 verschillende vloeren voor ieder project wel een geschikte vloer.

Verschillende soorten

Zoals al hierboven al verteld is laminaat in heel veel soorten te verkrijgen. Om erachter te komen welke laminaatvloer bij jou past is het verstandig om een wensenlijst te maken. Wil je dik of dun laminaat? Wil je traditioneel laminaat of laminaat tegels? Moet de vloer kunnen beschikken over vloerverwarming of niet? Na het beantwoorden van deze vragen zullen er al veel vloeren afvallen.

Voordelen van laminaat

Laminaat is een populaire vloer door de vele voordelen. Zo is laminaat geschikt voor elke ruimte, makkelijk te plaatsen en onderhoudsvriendelijk. De spelende kinderen kunnen deze vloer niks maken. Na licht schoonmaken is de vloer weer zo goed als nieuw. 

Ook populair: PVC vloeren

Tegenwoordig wint de PVC vloer het ook steeds meer aan populariteit. Bekijk nu: 

PVC vloer Rotterdam
PVC vloer Apeldoorn