Afdichtingen: klein met een grote functie

afdichting van kranen

Een afdichting is doorgaans slechts een klein onderdeel van het geheel. Ondanks deze afmeting, bekleedt een afdichting wel een belangrijke functie. Afdichtingen voorkomen namelijk lekkages in allerlei vormen. Zonder de aanwezigheid van afdichtingen zijn veel producten niet functioneel. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een vaatwasmachine. Zonder afdichtingen zou dit apparaat voor wateroverlast en kortsluiting zorgen. We kunnen dus met recht stellen dat afdichtingen een grote functie bekleden.

Allerlei verschillende soorten afdichtingen

Afdichtingen zijn bij veel machines onmisbaar. Doordat zo veel producten om afdichtingen vragen, is er behoefte aan een divers aanbod afdichtingen. Er zijn immers tal van verschillende producten die elk een ander type afdichting nodig hebben. Gelukkig is er op deze behoefte ingespeeld en bestaan er allerlei verschillende soorten afdichtingen. Hierdoor is de kans groot dat er ook voor jouw product een passende afdichting verkrijgbaar is. Ben je werkzaam in de farmaceutische industrie? Of zoek je afdichtingen voor producten in de foodprocessingbranche? In allebei de gevallen kan een Tri Clamp uitkomst bieden. Dit type afdichting wordt in deze branches veelvuldig gebruikt voor het afdichten van pompen en filters.

Waar wordt het voor gebruikt?

Het aanbod afdichtingen is groot en dat is maar goed ook. In iedere branche is er namelijk weer behoefte aan een ander soort afdichting. In de industriële techniek is een rubberen ring een veelgebruikte afdichting. Vooral de O-ring is binnen deze categorie een populair product. Deze populariteit is uiteraard niet voor niets. O-ringen zijn in veel verschillende afmetingen te verkrijgen. Hierdoor is dit type afdichting in heel veel situaties goed toepasbaar. Daarnaast zijn O-ringen ook heel gemakkelijk te monteren. Dit is vanuit praktisch oogpunt natuurlijk heel plezierig. Een O-ring kan zowel bij dynamische als statische onderdelen worden toegepast. Maar ervaring leert dat dit type afdichting het beste tot zijn recht komt bij statische onderdelen.

Verkies kwaliteit boven kwantiteit 

Afdichtingen zijn klein, maar bekleden een belangrijke functie. Een product is vaak niet functioneel zonder een goede afdichting. Omdat een afdichting zo’n belangrijke functie heeft, is het raadzaam voor kwaliteit te kiezen. Een afdichting van slechte kwaliteit zou immers de kwaliteit van het geheel tenietdoen. Een vaatwasmachine met een kwalitatief slechte afdichting zal binnen de kortste keren toch lekkage geven. Dit wil je uiteraard voorkomen. Verkies daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Jouw eindproduct kan enkel kwalitatief hoogstaand zijn als het bestaat uit onderdelen van hoge kwaliteit. Met afdichtingen van een slechte kwaliteit kun je dus geen hoogwaardig product neerzetten. Kies daarom te allen tijde voor goede afdichtingen. De functie van dit kleine onderdeeltje is immers te groot om te verwaarlozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *