4 tips om de samenwerking met externe partijen tijdens een bouwproject te verbeteren

Als projectmanager in de bouw heb je met veel externe partijen te maken. Het is dan ook belangrijk dat deze samenwerking goed verloopt. Je bent afhankelijk van elkaar en slechte communicatie kan voor veel problemen maken. Prostream maakt het samenwerking makkelijker en dit aan de hand van vier eenvoudige tips.

Tip 1 – Doelen stellen

Het is belangrijk dat je samen met de externe partij een goed doel voor ogen hebt. Bepaal samen waar je naartoe wilt werken en hoe je dit wilt doen. Zo weet je zeker dat je beide dezelfde ideeën hebt en de uitvoering kan hierdoor soepeler verlopen.

Tip 2 – Afspraken maken

Naast de doelen moet je ook andere dingen samen afspreken. Bepaal van te voren welke rol iedereen heeft en welke taken hierbij horen. Koppel mensen aan de doelen en bepaal tussentijdse oplevermomenten. Zo heeft iedereen een verantwoordelijkheid binnen het project.

Tip 3 – Alles kan gebeuren

Tijdens een bouwproject heb je een plan opgesteld, maar er kan altijd wat gebeuren waardoor dit plan niet zo loopt als dat je wilt. Kijk kritisch naar de onderdelen van je planning en voorkom fouten. Als je al kijkt waar eventueel dingen mis kunnen gaan, dan kun je ervoor zorgen dat er een plan B klaar ligt. 

Tip 4 – Vier de successen

Het is belangrijk om samen met externe partijen successen te vieren. Zo komt er meer positiviteit in het project en zorg je ervoor dat de sfeer beter is.
Neem een kijkje op https://www.prostream.app/ voor een DMS dat jouw samenwerking kan verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *