3 voordelen van een bouwkundige inspectie

Laat je een bouwkundige inspectie uitvoeren? Dan betekent dit, dat je een concreet beeld zal krijgen over de waarde waar het pand over beschikt dat je wenst aan te schaffen. Het laten uitvoeren van een dergelijke inspectie was vroeger eerder een zeldzaamheid, maar tegenwoordig gebeurt dit eigenlijk zowat altijd voordat er een aankoop van vastgoed gebeurt. Dat het laten uitvoeren van zo’n inspectie door de jaren heen zo populair is geworden is vooral het gevolg van de interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker een aanrader om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden voordelen.

1.) Je beschikt over een extra troef tijdens de onderhandelingen

Een bouwkundige inspectie laten uitvoeren zorgt ervoor dat je tot in de kleinste details zal kunnen achterhalen hoe het is gesteld met de staat van het gebouw in kwestie. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant. Voor heel wat mensen die van plan zijn om een huis te kopen geldt dat ze een bod doen dat vaak behoorlijk boven de werkelijke waarde uitkomt. Wanneer deze mensen daadwerkelijk hun droomhuis wensen aan te schaffen kan die meerprijs misschien worden gerechtvaardigd, maar toch is het nooit fijn om te weten dat je voor iets veel meer hebt betaald dan het werkelijk waard is. Door het laten uitvoeren van een grondige inspectie weet je exact wat de waarde is van het pand en tot aan welk bedrag je dus met andere woorden precies mag bieden.

2.) Je krijgt een goed beeld van eventueel achterstallig onderhoud

De waarde waar vastgoed over beschikt wordt in de praktijk deels bepaald door onder meer de actualiteit van het onderhoud. Werd het pand dus met andere woorden in het verleden op een correcte manier onderhouden of niet? Is er op dit ogenblik dan nog sprake van een bepaald achterstallig onderhoud of is de woning op dit vlak helemaal up 2 date? Dit maakt een zeer belangrijk verschil voor wat de waarde betreft. Door het laten uitvoeren van een bouwkundige inspectie wordt ook dit meteen duidelijk gemaakt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je ook een exacte indruk krijgt van de eventuele kosten waar je op zowel korte als middellange tot lange termijn mee kan worden geconfronteerd met betrekking tot de woning die je zou willen kopen. Ook dit is belangrijk.

3.) Je komt te weten wat de mogelijke extra kosten kunnen zijn

Het spreekt voor zich dat niet alleen de aankoopprijs van het vastgoed van belang is. Wat namelijk bovendien ook te denken van de mogelijke extra kosten waar je na aankoop mee kan worden geconfronteerd? Deze extra kosten kunnen het gevolg zijn van bijvoorbeeld een gebrekkig onderhoud. Door een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren krijg je meteen een glashelder beeld van niet alleen de kosten waar je op korte, maar ook op middellange tot lange termijn mee kan worden geconfronteerd. Op deze manier wordt er een belangrijk pijnpunt uitgeschakeld waar heel wat kopers van vastgoed door de jaren heen mee zijn geconfronteerd. Met een bouwkundige inspectie kan je dus met andere woorden ook altijd rekenen op financiële zekerheid. Maak daarom snel een afspraak met Homekeur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *